• DOLAR 32.515
  • EURO 34.967
  • ALTIN 2447.354
  • ...
PKK/HDP varlığını kan ve gözyaşına borçludur
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şırnak'ın İdil ilçesine bağlı Xenikê köyünde HDP`lilerin iki HÜDA PAR üyesini katletmesiyle ilgili açıklamalarda bulunan HÜDA PAR Van İl Başkanı Avukat Rasim Saygın, PKK/HDP`nin varlığını kan ve gözyaşına borçlu olduğunu söyledi.

Xenikê`de katledilen Muhammed Şerif Şimşek ile Abdulcelil Talayhan'ın ailelerine ve dava arkadaşlarına sabırlar dileyen Rasim Saygın, PKK`nin bu saldırısının yeni olmadığına işaret ederek, “O köydeki saldırı yeni değildir. PKK tarihini, varlığını; kana, gözyaşına borçlu olan bir harekettir. Yani gücünü hep yakarak, yıkarak, talan ederek var olan ve bu şekilde büyüyen eli kanlı bir örgüttür. Bunu son saldırılarıyla da ortaya koydu.” dedi.

“Bu tür olaylardan ders çıkarılmasını umuyoruz”

Kürtlerin ve Kürdistan bölgesinin her şeyden önce iç barışa ihtiyacı olduğunu vurgulayan Saygın, iç barışın olmadığı bir bölgede hiç kimsenin huzur bulma imkânının olmayacağının altını çizerek, “Haliyle bunu göz önüne alarak hareket etmeleri lazım. Kendilerini yeniden bu gerçekler üzerinden çek etmeleri lazım. Batı`da barış havarisi kesilen yetkililerinin aynı şekilde bu bölgede de hareket etmeleri vazgeçilmez bir koşuldur. Bu gerçeği görmeleri gerekir. Bizler genel başkanımızın da belirttiği gibi bu tür olayların son bulmasını diliyoruz. Bundan ciddi olarak ders çıkarılmasını umuyoruz.” şeklinde konuştu.

“Bu tür baskılara verilebilecek en güzel cevap izzetlice bir duruştur”

Bu tür provokasyonların uzun süredir yapıldığını ancak halkın gerilmemesi için bunları basına yansıtmadıklarını ifade eden Saygın, “Seçim sıralarında defalarca saldırıları oldu. İlimizde de birçok kez saldırıları oldu. Her seçim çalışmamızda provoke etme amaçlı tacizleri oldu. Tabi biz halkımız gerilmesin diye çok basında bunlara yer vermedik. Fakat bilinmesi lazım ki, yaptıkları çalışmalar baskıya, korkutmaya dayalıdır. Fakat insanlarımızın bunlara karşı dik durmasını istiyoruz. Bu tür baskılara verilebilecek en güzel cevap izzetlice bir duruştur. Ancak zalim zalimliğinden bu şekilde vazgeçirilir.” ifadelerini kullandı.

Zalimlerin korkutma neticesinde her istediklerini almaları durumunda daha da güçleneceklerini vurgulayan Saygın, Müslüman Kürt halkına şu çağrıda bulundu: “Gelin bu barışa sahip çıkalım. Kim huzur ve barış istiyorsa ona sahip çıkalım. Korku ve baskıya prim vermeyelim. Bunlara oy ve prim verildikçe güçlenecek, güçlendikçe baskıları artacaktır. İdil`deki olay da bunun sonucudur. Nerede güç olmuşlarsa, oradaki insanlar üzerindeki baskı iki kat artmıştır. Nerede az oy alıyorlarsa orada daha barışçıl bir dil kullanıyorlar. Eğer bunlar baskılarının meyvesini alırlarsa baskılarını daha da arttıracaklardır. Halkımız sandıkta bunlara cevap vermeli, tehdit ve şantajın hiç bir zaman prim etmeyeceğini ve buna tenezzül etmemeleri gerektiğini halkımız onlara göstermelidir.”

6-8 Ekim olayları Kürt halkına PKK`nin gerçek yüzünü görmede bir milat olduğunu belirten Saygın, “İnsanlar bundan dolayı vicdani olarak ciddi bir rahatsızlık duymuşlardır. Özellikle HDP`nin çıkarmış olduğu olayların hiçbir toplumsal yönünün olmadığı görüyoruz. Halkın bunu görmesini ve sandığa yansıtmasını umuyoruz.  Bu olayları yapan başta kendisine zarar verecektir. Müslüman Kürt halkı artık baskı şiddet ve silahı kaldırmıyor. Halkımız artık bunu geride bırakmıştır. Halkın beklentisi huzurdan yanadır. Bunun aksine hareket eden kaybedecektir.” dedi. (Murat Dalgın-İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir