• DOLAR 32.56
  • EURO 34.78
  • ALTIN 2492.728
  • ...
Xenikê katliamının zanlısı tutuklandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HDP'lilerin seçim çalışması bahanesiyle gittikleri Şırnak'ın İdil ilçesinde bağlı Kozluca (Xenikê) köyünde PKK propagandası yaptıktan sonra katlettikleri Muhammed Şerif Şimşek ile Abdulcelil Talayhan'ın katil zanlısı Sedat Teber sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

Olaydan 15-20 dakika sonra gözaltına alınan baba Şerif Teber ile oğlu Sedat Teber, sorgularının adından adliyeye sevk edildi. Tutuklanmaları talebiyle nöbetçi mahkemeye çıkarılan zanlılardan Sedat Teber tutuklandı, Şerif Teber ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Tutuklanan Sedat Teber`in Midyat Cezaevine konulduğu öğrenildi.

Bu arada Şimşek ve Talayhan'ın katil zanlısı Sedat Teber,  gözaltında verdiği ifadede, kaleşnikofla 7 el ateş ettiğini açtığı ateş sırasında bir kişinin yere düştüğünü gördüğünü söyledi. Örgü tanıklarından M.D ise ifadesinde Sedat Teber`in Abdulcelil Talayhan'ı hedef alarak ateş ettiğini gördüğünü belirtti.

İfadesinde olay sırasında babasıyla birlikte evlerine sığınarak kapıyı kilitlediğini dile getiren Sedat T. jandarmayı aradığını ve jandarmanın 15 dakika içinde gelerek kendilerini gözaltına aldığını ve olayda kullandığı kaleşnikof marka silahı jandarmaya verdiğini söyledi.

Olayın tanıklarından Ş.Ş ise verdiği ifadede, Sedat Teber`in babası Şerif Teber`in cinayetin azmettiricisi olduğunu belirterek, “Oğlum git o silahı evden getir, dedi. Biz de bunu duyunca geri çekildik. Biz yaklaşık 100 metre olay yerinden ayrıldığımızda seri halde silah sesi duyduk. Yukarıdan Abdulcelil Talayhan'ı vurdular, diye haber geldi.” dedi.

Verilen ifadelere rağmen Şerif Teber`in adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına anlam verilemedi. (M. Salih Keskin – İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir