• DOLAR 32.548
  • EURO 34.924
  • ALTIN 2436.518
  • ...
Muş'ta seçim güvenliği toplantısı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Muş Valiliği, 7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan 25. Dönem Milletvekili Genel seçimlerinin huzur ve güven ortamında yapılabilmesi için ‘Seçim Güvenliği Toplantısı‘ gerçekleştirdi.

Vali Vedat Büyükersoy başkanlığında düzenlenen toplantıya Vali Yardımcısı Ercan Öter, İlçe Kaymakamları, İl Jandarma Komutanı Jandarma Pilot Kurmay Albay Osman Nuri Çevik, İl Emniyet Müdürü Ahmet Cemal Çalışkan, AK Parti İl Başkanı Namık Ergün, CHP İl Başkanı İsmail Adanur, MHP İl Başkanı Şükrü Demir ve SP İl Başkan Vekili Mehmet Mehdi Uygur katıldı.

Toplantıda konuşan Vali Büyükersoy,” Biz ülkemizin tamamında olduğu gibi ilimizde de genel seçimlerin huzur ve güven içinde geçmesini arzu ediyoruz. Çünkü demokraside seçim sandığı, demokrasinin namusudur ve bu namusun da iyi korunması bizlerin vazifesidir.” dedi

Türkiye’de demokrasinin geliştiğini söyleyen Büyükersoy,”  Ülkemizde demokrasi gelişiyor ve gelişimine devam etmesi gerektiğine de hepimiz inanıyoruz. Özellikle sandık çevresinde ve sandık alanında görev alan güvenlik birimlerimiz ve görevli tüm personelin bilgi sahibi olması, vatandaşımızın güvenli bir ortamda, hür iradesiyle oyunu kullanabilmesi açısından çok önemlidir. Seçimler bir demokrasi şölenidir. Bu şölende insanların mutlu ve huzurlu olması en büyük temennimizdir. Seçimlerde, kendi hür irademizle, bizleri yönetecekleri, temsil edecekleri seçiyoruz. Böyle bir durumda eğer oyuna hile katacak, oyunda taraf tutacak bir tavır sergilersek, önce şölene zarar getirmiş oluruz ki, buna da kimsenin hakkı yoktur” ifadelerini kullandı.(İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir