• DOLAR 32.446
  • EURO 34.875
  • ALTIN 2480.546
  • ...
Esad`ın Gitmesi Kimin İşine Yarar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mehmet Özcan / Analiz

Esad`ın Gitmesi  En Çok israil ve ABD’nin İşine Gelir

Çünkü ülkede 48 yıldır devam eden olağanüstü halin devam etmesi kabul edilemez bir durumdur. Unutulması mümkün olmayan ve 40 bin insanın hayatını kaybettiği Hama katliamı sonrası o gün 800 bin olan, bugün 2 milyona ulaşan bir nüfusla insanların diasporada çektiği çile de kabul edilemez elbette.


Ayrıca İhvan üyesi birinin tutuklanması durumunda direk idamla yargılanıp hemen infaz edilebilmesi ise hiçbir şekilde kabul edilemez.
 

Diğer yandan yıllar yılı Suriye’yi vatanı olarak gören ancak hiçbir haktan yararlanamayan Kürtlerin içinde bulunduğu çok zor şartların eskisi gibi devam etmesi de kesinlikle düşünülemez. Ve fakir halkın içinde bulunduğu ekonomik darboğazın iyileştirilmemesi de düşünülmemeli, hesaplar şimdiden çok iyi yapılmalı...
 

Ülkenin başkaca birçok sorunu mevcut ancak belli başlı olarak görülen en önemli meseleleri bunlar.
Bu birkaç madde bile Esad rejimini yerinden etmeye yeter. Ancak soruna etraflıca bakıldığında Esad’ın şu an için gitmemesi, kalması stratejik açıdan daha olumlu olarak görülüyor. Çünkü Esad’ın gitmesi en çok israil ve Amerika’nın işine gelecek şeklinde değerlendirme ve gözlemler ağırlıktadır. Neden mi? Cevabı açık; Suriye yönetiminin, Gazze’de siyonist israil’i tehdit eden HAMAS liderlerini himaye etmesi israil’in işine gelmiyor.
 

Esad’ın Lübnan’da Hizbullah’la dost ilişkiler sürdürmesi, Lübnan’da türlü türlü hesapları olan hem israil hem de Amerika’nın işine gelmiyor.
 

Suriye’nin İran’la birçok alanda sürdürdüğü işbirliği ve dostluk Amerika ve israil’i çıldırtmaya yetiyor.
Esad’ın Türkiye ile dost ilişkiler sürdürmesi bile Türkiye ile arası bozuk olan israil’in elbette ki işine gelmeyecektir.
Stratejik öneme sahip bu sıcak bölgede israil ve Amerikan karşıtı bir yönetimin düşmesi toprak avcısı işgalci siyonistin iştahını kabartacak, silah tüccarlarının ve petrol gibi yer altı zenginlikleri avcılarının da bu bölgeye üşüşmesine neden olacaktır.
 

Onun için Esad’ın bir süre daha koltuğunu koruması ancak şimdiye kadar geç bile kaldığı reformları yaparak halkının isteklerini yerine getirmesi gerekir ki dengeler korunabilsin...
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir