• DOLAR 32.348
  • EURO 35.127
  • ALTIN 2307.9
  • ...
Peygamber Sevdalıları Platformu`ndan Beraat Gecesi mesajı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şaban ayının 15`in gecesinde idrak edilen Beraat Kandili münasebetiyle Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından bir mesaj yayımlandı.

Peygamber Sevdalıları Platformu`nun yayımladığı mesajda, “Borçtan, hastalıktan, suç ve cezadan beraat etme, kurtulma ve günahlardan arınma, temize çıkma, ilâhî af ve rahmete nâil olma gibi anlamlara gelen Berat Gecesi, Allah`a daha fazla ibadet etmeye vesile olan zamanlardandır.” denildi.

Mesajın devamında, Hz Muhammed`in şu hadisi hatırlatılarak, “Şaban ayının 15. gecesini ibadetle geçirin, gündüzünde de oruç tutun. Çünkü Allah, bu gece dünya semasına rahmetiyle tecelli eder ve 'Yok mu tövbe eden, tövbesini kabul edeyim! Yok mu rızık isteyen, rızık vereyim! Yok mu şifa isteyen, şifa vereyim! Yok mu başka isteği olan ona da istediğini vereyim.” gecenin önemine dikkat çekildi.

Açıklamanın sonunda, “Hayır ve bereket dolu Ramazan ayının müjdecisi olan bu gece vesilesiyle Rabbimiz ümmetin içinde bulunduğu darlık, sıkıntı ve kederleri sona erdirsin. İslam şehitlerinin geride bıraktıkları gözü yaşlı dul ve yetimlerin hürmetine bizleri rızasına nail olanlardan eylesin.” ifadelerine yer verildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir