• DOLAR 32.33
  • EURO 35.091
  • ALTIN 2299.224
  • ...
Mustazaflar Cemiyeti`nden Beraat gecesi mesajı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şaban ayının 15`inci gecesinde idrak edilen Beraat Gecesi münasebetiyle Mustazaflar Cemiyeti Genel Merkezi tarafından bir mesaj yayımlandı.

Yayımlan mesajda şu ifadelere yer verildi: “Ramazan ayının müjdecisi olan bir Berat Gecesini daha idrak etmenin heyecanı ve coşkusu içerisindeyiz. Bu gece, rivayetlerde geçtiği üzere Kur'an-ı Kerim'in yedinci semadan dünya semasına indirildiği gecedir. Yine her sene, Şaban ayının on beşinci gecesi olan Berat Gecesinde, o senede olacak şeyler, ameller, ömürler, ölüm sebepleri, yükselmeler, alçalmalar, yani her şey Levh-i Mahfuz`da yazılır.”  

Açıklamanın devamında, Hz Muhammed`in bir hadis-i Şerif`i hatırlatılarak "Bu gece Şaban'ın on beşinci gecesidir. Allah Teâlâ bu gecede Ben-i Kelb kabilesinin koyunlarının tüyleri sayısınca insanları Cehennemden kurtarır. Ancak kendisine şirk koşanların, Müslümanlara karşı kin ve düşmanlık besleyenlerin, akrabaları ile münasebeti kesenlerin, gururlu ve kibirlilerin, ana-babasına asi olanların ve içki içmeye devam edenlerin yüzüne bakmaz." denildi.

Bu geceyi tüm Müslümanların bereketli bir şekilde geçirmeleri için geceyi ihya etmeleri gerektiğine dikkat çekilen açıklamada, “Birçok önemli işin seçimin ve ayırımının yapıldığı, geceyi ibadetle geçirenlere yardımcı olması amacıyla Allah (cc) tarafından meleklerin gönderildiği ve yapılan ibadetlerin karşılığının kat kat verildiği bağışlanma ve af gecesi olan bu gecenin tüm İslam alemine hayırlar getirmesini yüce rabbimizden diler, ümmetin Emperyalist-Siyonist zalimlerin ve onların kuklası durumundaki taşeronlarının ve işbirlikçi yönetim ve yöneticilerin zulmünden kurtulmasına vesile kılmasını niyaz ederiz.” ifadeleri kullanıldı.

Yayımlanan mesajın sonunda, Xenikê katliamına dikkat çekilerek şunlar kaydedildi: “Bu vesileyle İdil`in (Hezex) Xenikê köyünde HDP`lilerin saldırısında şehadete ulaşan kardeşlerimiz Abdulcelil Talayhan ve M.Şerif Şimşek`in şehadetlerini tebrik eder, aile ve sevenlerine sabr-ı cemil dileriz.” (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir