• DOLAR 32.515
  • EURO 34.769
  • ALTIN 2486.048
  • ...
SON DAKİKA
HÜDA PAR Genel Başkanı Xenikê köyüne gitti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Genel Başkanı Mehmet Hüseyin Yılmaz, Diyarbakır il Başkanı  Şeyhmus Tanrıkulu ve beraberlerindeki bir heyetle İdil`e bağlı Xenikê köyünde HDP`liler tarafından katledilen Mehmet Şerif Şimşek ve Abdulcelil Talayhan`ın taziyelerine katılarak yakınlarına sabırlar diledi.

HÜDA PAR heyetini Mahmut Şimşek ile Halil Talayhan karşıladı.

Molla Kerbela Şanlı`nın Kur`an-ı Kerim tilavetinden sonra HÜDA PAR Genel Başkanı Hüseyin Yılmaz bir konuşma yaptı.

Yılmaz, “Bizim kardeşlerimizi kalleşçe, alçakça şehit ettiler. Rabbimizden dileğimiz onların mazlumiyetleri inşallah bu halkın uyanışına, gafillerin gözlerinin açılmasına vesile olur.” dedi.

Kürdistan`ın kan gölüne çevrilmek istendiğini belirten Yılmaz, konuşmasına şöyle devam etti: “Kürdistan`da şeytana iş bırakmayan,  fitne ve fesadı üzerine alan bu gurup Kürdistan`da barış ve huzur istemiyor. Kürdistan`ı kan gölüne çevirmek istiyor. Bu durumdan kurtulmaları doğrularla, iyilerle beraber olmaktır. Ya da kötülerle olup onların uyarıldığı cezaya müstahak olacaklar."

“Şehitlerimiz inşallah cennettedir. Ama onlara bu zulmü reva görenler cehennemdedir. Şehitlerin ailelerine ve dava kardeşlerine Rabbim sabr-ı cemil nasip etsin. Rabbim şehadetlerini kabul etsin." dedi.

HÜDA PAR heyeti köyden ayrılmadan önce Mehmet Şerif Şimşek ve Abdulcelil Talayhan`ın çocuklarıyla görüştü. (İLKHA)




















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir