• DOLAR 32.589
  • EURO 34.868
  • ALTIN 2496.886
  • ...
"Hayatımızın her alanında Beraat etmeliyiz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bu gece idrak edilecek olan mübarek Beraat Kandili dolayısıyla bir değerlendirmede bulunan Molla Nihat Tay, Beraat`ın temizlenme, günahlardan beri olma anlamına geldiğini belirterek, bu şuurla hareket edilmesi gerektiğini söyledi.

“Beraat; kötü huy ve davranışlardan temizlenmedir”

Şaban ayının 15`inci gecesi olan Beraat Kandilinin birçok hikmeti bünyesinde barındırdığına dikkat çeken Molla Nihat Tay, Beraatı diğer zamanlardan ayıran birçok özelliği olduğunu ifade ederek, “Beraat gecesinde yapılan ibadet ve duaların, derece ve sevapları diğer gecelere binaen daha fazladır. Beraat, kelime anlamı olarak çirkinliklerden arınmak, kötü huy ve davranışlardan temizlenme anlamına gelmektedir. Dini açıdan Beraat`ın anlamı ise günahlardan temizlenme anlamına gelmektedir. Kur'an-ı Kerim açısından ise Beraat, Hz. İbrahim(a.s) gibi tek başımıza kalsak da küfür, şirk, zalim ve zulüm edenleri desteklememek, onları ret etmek kalbimizi ve gönlümüzü küfür ve şirkten arındırmak manasına gelmektedir.” dedi.

““Beraat`i hayatımızın her alanına yayalım”

Beraat`ı hayatımızın her alanına yaymamız gerektiğine dikkat çeken Tay, “Eğer bizler cadde ve sokaklarımızı, gençliği ahlaksızlığa teşvik edenlere karşı sessiz kalırsak, cadde ve sokaklarımızı arındırmazsak Beraat etmemiş oluruz. Cadde ve sokakların beraatı için gençliğimizi ahlaksızlığa sürükleyen kadınların açık saçıklığına dur demeliyiz. Sokaklarda satılan alkollü içeceklerin satışına dur demeliyiz. Gençliği helake sürükleyen uyuşturucuların satışına dur demeliyiz. Kumarhaneler tıka basa dolarken, bizler cadde ve sokaklarımızın arınmasından, temizliğinden yani beraatinden söz edemeyiz.” tespitinde bulundu.

“Beraatı doğru anlamalıyız”

 “Evlerimize televizyon ve yahut internet hâkim ise, çocuklarımız namaz nedir, oruç nedir, Kur`an nedir bilmiyorlarsa evimize beraat girmemiş demektir.” diyen Molla Nihat Tay sözlerini şöyle sürdürdü.

“Eğer ki ekranlarımıza, televizyonlarımıza İslam-i ahlak girmemişse, gençliğimizi ahlaksızlığa sürükleyen dizi ve filmler yayınlanıyorsa ekranlarımıza Beraat girmemiş demektir. Dergi ve gazetelerimiz ahlaksızlığı yayan reklamlar pazarlıyorsa dergi ve gazetelerimize beraat girmemiştir. Ne zaman ki cadde ve sokaklarımız, evlerimiz ve işyerlerimiz, gazete, dergi ve ekranlarımız insanlığı ahlaksızlığa teşvik eden kirlerden ve pisliklerden arınırsa o zaman beraattan ve Beraat kandilini doğru anladığımızdan söz edebiliriz. Dolayısıyla Beraat Kandiline bu bakışla girmeliyiz, beraatı sadece bir geceye has değil, hayatımızın her alanına yerleştirip, gerçek Beraat Kandillerinin olması için çaba sarf etmeliyiz.”

“Zalimlerin kirli elinin Müslümanların üzerinden kalktığı gündür İslam beldelerinin beraatı”

İslam alemi ve Müslüman memleketlerinde zalimlerin kirli elleri olduğu sürece oraların Beraatından yani temizlenmesinden söz etmenin doğru olmadığına işaret eden Tay, “Ne zaman ki zalimlerin kirli eli müslümanların üzerinden kalkarsa o zaman İslam beldelerinin beraatı olur. Rabbimizin gerçek beraatları, gerçek arınmaları ve temizlenmeleri önce şahsımıza sonra cadde ve sokaklarımıza sonrada tüm İslam alemine nasip etmesini rabbimizden niyaz ediyoruz.” temennisinde bulundu.  (Murat Dalgın-İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir