• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Göç Eden Depremzedelere Yardım Eli Uzandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN - Van da yaşanan yıkıcı depremden dolayı Tarsus`a gelen depremzedeleri ziyaret eden Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi, depremzedelerin en iyi şekilde ağırlanacağını söyledi.

 

Tarsus`un Tozkoparan ve Fevzi Çakmak Mahallesindeki akrabalarının yanına sığınan depremzedeleri ziyaret eden Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi, ilçeye toplam 300 kişinin geldiğini ifade etti. Kaymaka Güldibi, şu ana kadar depremzedelerden Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına 97 ailenin yardım için başvuruda bulunduğunu ve 16 aileye 300 TL nakit para ve kömür yardımında bulunulduğunu belirtti.

 

Tarsus`un Tozkoparan Mahallesi Camiinde depremzedelerle bir araya gelen Tarsus Kaymakamı Güldibi, her aileye hane başı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından 300 TL nakit para yardımı yapılacağını, barınma sorunun çözmek için başlatılan kampanya çerçevesinde geçici olarak iki konutu olanlardan kimilerinin, birini depremzedelere tahsis ettiğini dile getirdi.

 

Sosyal Yardımlaşma ve Danışma Vakfı tarafından kalacak yer bulamayan depremzedelere ev kiralanacağını ifade eden Kaymakam Güldibi, ayrıca Gıda ve yakacak yardımın da bulunulacağını belirterek, çocukların eğitimlerinin yarım kalmaması için de gerekli çalışmaların başlatıldığını söyledi.
 
 
 
A. Hakim Kurt - İLKHA
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir