• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Sınavı Kazanınca Yaparsın
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

"Sınavı kazanınca istediğini yaparsın" hemen hemen her sınav öğrencisinin haftada birkaç kez duyduğu bir sözdür bu. Sanki sınavdan sonra hiçbir sınırlama konulmayacakmış gibi bir pisikoloji ile ders çalıştırılır öğrenciler. Bu pisikoloji ile ders çalışan bir öğrenci sınavı kazandıktan sonra ne yapar? Hiçbir sınırı tanımaz kuralları hor görür "İslam sınırlarını bile yok sayar.
 

Peki ya insanın yaşama amacı sadece bir sınav sonucumudur? Yoksa bir karalama kağıdımı? İnsanın dünya ya geliş amacı sadece peş peşe dizilen sınavları geçmekmidir? Üstad Bediüzzaman Hazretleri bu sorulara şöyle cevap veriyor; "İnsanın bu dünyaya gönderilişinin hikmeti ve gayesi Halık-ı Kainatı tanımak ve ona iman edip ibadet etmektir." Demek ki hayat sadece SBS, OKS, YGS, LYS, KPSS değilmiş bir yandan kainatın yaratıcısını tanıyıp ona iman ve ibadet etmek bir yandan da sınavlar ile ilgilenmekmiş. Sınavlara hazırlanırken cemaatlerden kopmak dinden kopmak dini dernek ve vakıflardan sohbetlerden uzaklaşmak doğru birşey değildir. Yarın ölecekmiş gibi ahirete hiç ölmeyecekmiş gibi de dünyaya çalışmak gerekiyor. Nasıl ki yeni doğan bebeklere ilerde hasta olunmaması için aşı yapılıyorsa sınav sonrası günahlar için bizimde kendimize iman aşılamamız gerekiyor. Sınavdan sonra da "İslam" sınırları içinde olduğumuzu bilip onun kurallarına uymamız gerekiyor.
 

Hanzale Seçilmiş / Adıyaman (Kahta)

 

Sevgili Genç Kardeşlerimiz!
Bir ay boyunca gelen tüm yazılar içerisinde en güzel yazıyı gönderen kardeşimize bir kitap seti veya kaset vb. bir set hediye edeceğiz. Posta ile yazı gönderecek kardeşlerimiz yazılarının “Ayın Yazısı” seçilmesi durumunda, bizimle iletişime geçebilirler. Fakat özellikle dikkat etmenizi istediğimiz iki nokta var. Birincisi; gönderdiğiniz yazıların tamamen size ait olması gerektiği, yazınızda alıntı cümleler varsa bunları belirterek göndermeniz. İkincisi ise adınızı, soyadınızı, yazıyı gönderdiğiniz memleketi ve yaşınızı mutlaka belirtmeniz gerekmektedir. Bu hayırlı çalışmaya (yarışmaya) tüm genç kardeşlerimizin katkıda bulunmasını bekliyoruz.

Doğrugenç sayfasında sizden gelecek karikatür ve mini bulmacalara da yer veriyoruz. İlginizi bekliyoruz.
Yayınlanmasını istediğiniz yazılarınızı dogrugenc@dogruhaber.com.tr e-posta adresine mail olarak veya posta yolu ile gönderebilirsiniz.
Yazılarınızı eğer bilgisayarda yazıyorsanız bir sayfayı geçmesin. El yazınızla gönderecekseniz bir beyaz kâğıdı aşmasın. Gönderdiğiniz mektuplara “Doğru Genç” için diye not düşürmeyi unutmayın.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir