• DOLAR 32.603
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2415.147
  • ...
Kardeşlerime
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Rahman ve Rabbim olan ALLAH ın adıyla
Rabbimiz bizleri Hz. Peygamber (S.A.V) ve ashabının yolundan ayırmasın inşallah...
Siz değerli kardeşlerime yaşadığım bir mutluluğu anlatmak istedim; anlatayım ki birlik ve beraberlik neler yapabiliyormuş, kırgınlıkları, sitemleri Hz.Fatma`a söz konusu olunca buz dağlarının erimesi gibi nasıl eridiğini sıcak bir kucaklaşmanın hazzını birlikte yaşayalım istedim..


Bütün bacıların Peygamber Sevdalıları bayan kollarının düzenlediği Hz. Fatma’yı anma ve anlama etkinliği bana göre hazırlıklara bire bir şahit olarak sunu söyleyebilirim ki !!. Ensarla
 

Muhacirin paylaşması gibi bir lokmayı bölüşen neslin evlatları bizler yani siz değerli kardeşlerim tatlı bir koşuşturma nasıl yaşanırmış gördüm bunlar beni ziyadesiyle memnun etti. Rabbime binlerce defa hamd ettim. Rabbim emeklerimizi boşa çıkarma diye 5 Haziran Programımız var erkenden kalkıp islerimi yapıp biran önce etkinliğin yapılacağı salonun önünde soluğu aldım. Herkes evlisiyle bekarıyla çoluk çocuk kardeşlerim hummalı koşuşturmasını görmek gözlerimin nemlenmesine yetmişti bile. Program sonunda salonda görevli bir bacı dikkatimi çekti. 3 Tane kız çocuğu vardı. Bacımın biri kucağından inmiyordu uzaktan izledim. Yanına yaklaştım bacım bu kızı neden kucaklıyorsunuz bırak demeye kalmadan çocuğun ayağının alçıda sargılı olduğunu farkettim. Yorulmuştu garip bacım o haliyle görevli olduğu için çocuklarının üçünüde getirmişti. Kucaklayayım istedim kızını kucağıma gelmedi. O kadar üzüldüm ki bacıma bir yandan da tek kelimeyle “FEDAKARLIK” dedim. Kendi kendime gelemeye bilirdi kızım rahatsız diye bilirdi o kıymetli bacım bunu hiç bahane etmeden programdaydı. Kardeşler hemen bacıyı ve çocuklarını taxi ile evine bıraktılar. Eşi yanında yoktu. Ama onun yüreği güzel kardeşleri vardı. Sanırım bu olay istersek hiçbir bahane ileri sürmememiz gerektiğini gösterdi. Ya bizler hastalığı, çocukları eşimize bahane olarak önümüze koyup bir gerekçe imiş gibi savunmalar yapıyoruz. Bacım nefsine hoş gelmesin o gün bana bir şey daha öğrettin. “FEDAKARLIKLI”ğı.. Hz. Fatma etkinliğinde Fatma nasıl olunurmuş, insan davasında nasıl samimi olurmuş, karlarla fırtınalarla nasıl yıkılmadan dururmuş gösterdin bize. Hz. Fatma’nın sabrı teslimiyeti kuşatmış seni. Can kardeşim, dostum. Rabbim bize de senin gibi bir eş olabilmeyi nasip etsin. ALLAH ve Resulü için seni çok seviyorum. (AMİN)
 

Tarih: 12 Haziran 2011


Aynur Satılmış / Tarsus
 

Sevgili Genç Kardeşlerimiz!
Bir ay boyunca gelen tüm yazılar içerisinde en güzel yazıyı gönderen kardeşimize bir kitap seti veya kaset vb. bir set hediye edeceğiz. Posta ile yazı gönderecek kardeşlerimiz yazılarının “Ayın Yazısı” seçilmesi durumunda, bizimle iletişime geçebilirler. Fakat özellikle dikkat etmenizi istediğimiz iki nokta var. Birincisi; gönderdiğiniz yazıların tamamen size ait olması gerektiği, yazınızda alıntı cümleler varsa bunları belirterek göndermeniz. İkincisi ise adınızı, soyadınızı, yazıyı gönderdiğiniz memleketi ve yaşınızı mutlaka belirtmeniz gerekmektedir. Bu hayırlı çalışmaya (yarışmaya) tüm genç kardeşlerimizin katkıda bulunmasını bekliyoruz.

Doğrugenç sayfasında sizden gelecek karikatür ve mini bulmacalara da yer veriyoruz. İlginizi bekliyoruz.
Yayınlanmasını istediğiniz yazılarınızı dogrugenc@dogruhaber.com.tr e-posta adresine mail olarak veya posta yolu ile gönderebilirsiniz.
Yazılarınızı eğer bilgisayarda yazıyorsanız bir sayfayı geçmesin. El yazınızla gönderecekseniz bir beyaz kâğıdı aşmasın. Gönderdiğiniz mektuplara “Doğru Genç” için diye not düşürmeyi unutmayın.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir