• DOLAR 32.331
  • EURO 35.08
  • ALTIN 2296.53
  • ...
Demokrasi Meclisinde Başörtüsü Skandalı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Elbistan`da yaşanan olay şu şekilde gelişti: "Elbistan Milli Eğitim Müdürlüğü demokrasi eğitimi okul meclis başkanlık seçimi için Elbistan genelinde okullarını temsil eden öğrenciler, Cumhuriyet İlköğretim Okulu konferans salonunda toplandı. Elbistan’ı temsil edecek olan demokrasi eğitimi meclis başkanı için oylamaya gidilecekti.
 
Toplantının açılış konuşmasını, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İbrahim Uzman yaptı. Uzman, demokratik bir toplum bilinci gerçekleşmesi için her türlü eğitim çalışmalarında öğrencilere yardımcı olunmasının önemine vurgu yaptı.
 
Uzman, “Bütün öğrencilerimiz bizler için çok değerli ve önemlidir. Eğitimde kayıp edilecek tek bir fert yoktur. Onun için, okul öğrenci meclislerinin çok önemli görev ve sorumluluklarının olduğunu hepimiz bilmekteyiz. Demokratik bir toplum düzeninin gerçekleştirilmesi için, demokrasi bilincinin gelişmesi her türlü eğitim çalışmalarında öğrencilerimize yardımcı olmalıyız. Bu nedenle okullardan seçilen öğrenci meclis başkanları ve şimdiki yapacağımız meclis seçiminde seçilecek olan İlçe Demokrasi Meclisi, yukarda bahsettiğimiz konularda idareci ve personellere ve herkese yardımcı olmalıdırlar. Okul meclis başkanlarımız ve ilçe meclisimiz, her konuda her yerde örnek olmalıdırlar." şeklinde konuştu.
 
Okulların her yönüyle geliştirilmesi gerektiğini ve yapılanlara sahip çıkması üzerinde duran Uzman, "Demokrasi ve öğrenci meclislerinin amacı, yerleşik bir demokrasi kültürünün oluşmasıdır. Bu nedenle insanların barış içerisinde yaşayabileceği analiz ve sentez yapabilme kabiliyeti olan bireylerin, Atatürk`ün fikri hür irfanı hür olarak nitelendirdiği vatandaşların yetiştirilerek seçme, seçilme ve oy kullanma kültürünün kazandırılmasıdır.” dedi.
 
Daha sonra demokrasi meclisi başkanlığı için adaylar belirlendi. Bu sırada salonda bulunan ve okulunu temsilen gelen Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Dilek Ertan, başkan adayı olduğunu dile getirdi ve ismini adaylar arasına yazdırdı.
Adaylık işlemleri devam ederken, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İbrahim Uzman’a, öğrencinin başörtülü olması dolayısıyla aday olamayacağı ya da aday olursa da başını açması gerektiği bilgisi ulaştırıldı. Uzman, uyarıdan sonra İHL öğretmeni vasıtasıyla öğrenciye durumu iletti. Olay karşısında şoka giren başörtülü öğrenciler, seçimin yapıldığı salonu terk etti.
Oldukça üzgün olduğu gözlenen Dilek Ertan adlı başörtülü öğrenci, bu davranışa anlam veremediğini belirtti ve Demokrasi Meclisi Başkanı olduğu Anadolu İmam Hatip Lisesi`ne döndü.
 
Elbistan Milli Eğitim İlçe Müdürü Ramazan Çelik, konuyla ilgili şu bilgileri verdi: "Yaşanan hadise kesinlikle art niyetli değildir. Konuyla ilgili sadece yönetmelik dışına çıkılmamıştır."
 
Öte yandan, seçimler sonunda başkanlığa Anadolu Lisesi`nden Mustafa Ceyhan seçildi. Yönetimde Hatice Kaya (Hacıbektaş İlköğretim Okulu), Beyza Doğuç (AEL), Elif Aytekin (Şehit Teğmen Harun Kılınç İ.Ö.O), Ali Tekebaba (Endüstri Meslek Lisesi) yer aldı. Başkan ve yönetim kurulu, Kahramanmaraş’a giderek, orada da bir seçimden geçecekler ve Kahramanmaraş’ı temsilcisi olabilmek için çalışacaklar.
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir