• DOLAR 32.584
  • EURO 35.043
  • ALTIN 2428.295
  • ...
Polis Şiddetine Tepkiler Büyüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYABRAKIR - Van Rahmet Eli Gıda Bankası Başkan Yardımcısı Memduh Sönmez`in polis tarafından darp edilmesine tepkiler artıyor. Mustazaf Der Diyarbakır Şube Başkanı Nuri Güler, konu ile ilgili yaptığı yazılı basın açıklamasında olayı kınadıklarını açıkladı.
 
Güler, dün öğle saatlerinde hastalanan çocuğunu hastaneye tedavi için götüren Van Rahmet Eli Gıda Bankası Başkan Yardımcısı Memduh Sönmez hastane dönüşü trafikte kendisini sıkıştıran polise trafik kurallarını hatırlatınca telsizle aldığı darbe sonucu burnunun kırıldığını ve darp edildiğini hatırlattı.
 
Kabul Edilebilir Bir Tarafı Yok
Van Rahmet Eli Gıda Bankası Başkan Yardımcısı Memduh Sönmez`in aslında bir depremzede olmasına rağmen kendi derdini bir kenara itip halkın yardımına koştuğunu ifade eden Güler, böyle hizmet ehli bir insanın özelikle polislerce darp edilmesinin asla kabul edilebilir bir tarafı olmadığını söyledi.
 
Değişti Denilen Zihniyet Değişmemiş
Depremzedelerin şefkat ve merhamet beklediği bir zamanda polisin kaba kuvvet uygulamasının "facia" olduğunu vurgulayan Güler, sözlerini şöyle sürdürdü; "Polislerin halen cadde ortasında böyle şiddet kullanması `değişti` denilen zihniyetin değişmediğini ortaya koyuyor. Çünkü bu sorun zihniyet sorunudur, eski saldırganlıklarının değişmediğinin kanıtıdır. Özelikle polisin `sesini kesmezsen seni ayrımcılık yapıyor diye içeri tıkarım` şeklinde tehdit etmesi akla ziyandır."
Yetkililere seslenen Güler, olaya sebebiyet veren polisler hakkında hukuki işlem başlatılması gerektiğini söyledi.
 
M. Salih Keskin - İLKHA
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir