• DOLAR 32.373
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2324.5
  • ...
Elektrik tellerinden çıkan kıvılcımlar çiftçileri korkuttu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hilvan ilçesine bağlı Yıldızlar köyünde elektrik tellerinin sarkarak birbirine temas etmesiyle oluşan kıvılcımların çıkardığı ateş köylüleri korkuttu. Köy sakinlerinden Mustafa Benzer, her yıl yaşanan   yangının kendilerini  korkuttuğunu söyledi.

Saat 15.00 sıralarında yangın çıktığı  esnada kendisinin köyde olmadığını belirten Benzer , haberi aldıktan sonra köye gelip yangının ekinlere zarar vermemesi için ateşi söndürmek amacıyla traktör ile ateşin önüne kanal açtığını  söyledi.

Daha önce de sorunu TEDAŞ`a müracaat ettiği halde sorunun çözülmediğinden şikayetçi olduğunu Benzer, daha sonra itfaiye ile beraber jandarmanın gelip ateşi söndürdüğü söylendi.

TEDAŞ`tan şikayetçi olacağını söyleyen Mustafa Benzer, sorunun çözülmesi için yetkililere çağrıda bulundu.  

TEDAŞ`ın gerekli önlemleri almaması üzerine çaresiz kalan Yıldızlar köyü sakinleri, kendi imkanlarıyla,  sarkan elektrik tellerinin birbirine değmemesi için,  ilkel yöntemler kullanarak, iplerle birbirinden ayırıp uzaklaştırdıkları görüldü.  

Elektrik tellerinin birbirine değmesi sonucu oluşan kıvılcımlardan dolayı çıkan ateşin, sadece meyve ağaçlarının bir kısmına ve boş araziye zarar vermesi köylüler için teselli oldu. (İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir