• DOLAR 32.368
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2325.452
  • ...
Ramazanlık hurmalar gelmeye başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ramazan ayında iftar sofralarının vazgeçilmezi olan hurma, Gaziantep GATEM toptancılar sitesinde kamyonlarla getirilmeye başlarken, hurma satan firma sahipleri Ramazan ayı öncesi tezgâhlarını hurma çeşitleri ile süslemeye başladı.

Hurma fiyatları kalitesine göre değişirken hurmalar, 5 liradan 30 liraya kadar alıcı buluyor.

Ramazan ayının yaklaşması ile birlikte hurma satışlarının başladığını belirten GATEM esnaflarından Ümit Yılmaz, her bütçeye uygun hurmanın olduğunu belirterek, “Hurma satışları iyi gidiyor. Ramazanın yaklaşmasıyla daha da hızlanacağını düşünüyoruz.” dedi.

Şu an ağırlıklı olarak hurmaların İran`dan geldiğini ifade eden Yılmaz, Medine hurmasının daha kaliteli olduğunu ancak vatandaşların fiyatının uygun olmasından dolayı İran`dan gelen hurmaları tercih ettiğini, perakende satıcılarının da ağırlıklı olarak ekonomik açıdan uygun hurmaları tercih ettiğini söyledi.

Geçen yıla oranla hurma fiyatlarında değişiklik olmadığını belirten Yılmaz, hurma fiyatlarının genel olarak 5 TL`den başlayıp kalitesine göre değiştiğini ifade ederek, tüm hazırlıklarını yaptıklarını artık Ramazan ayını beklediklerini belirtti.        (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir