• DOLAR 32.331
  • EURO 35.102
  • ALTIN 2295.726
  • ...
SON DAKİKA
Umut-Der`den Van`daki Saldırıya Kınama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN- Batman Umut-Der Gıda Bankası, Van Rahmet Eli Gıda Bankası Başkan Yardımcısı Memduh Sönmez`in polis tarafından darp edilmesini kınadı. Olayla ilgili bir açıklama yapan Muhtaçlar ile Dayanışma Derneği Umut Der Gıda Bankası Genel Başkan Yardımcısı Masum Ayyıldız, Van`da yaşanan yıkıcı depremin ardından depremzedeler için seferber olmuş bir derneğin başkan yardımcısına yönelik yapılan darp olayının çok çirkin bir saldırı olduğunu söyledi.
 
Hususen bölge halkına hizmet noktasında elinden gelen gayret ve çabayı gösteren STK`lardan özveriyle çalışan Van Rahmet Eli Gıda Bankası Başkan Yardımcısı Memduh Sönmez`e haddini aşarak zorbalıkla yapılan saldırıyı kınadıklarını belirten Ayyıldız, "Temennimiz odur ki Rahmet Eli ile bölge halkına uzattığımız bu elin güçlenmesidir. Bu eli kıracak bu tür olayların yaşanmamasıdır. Bu nedenle Devletin güvenlik güçlerinin hele hele depremin yaralarının sarılmadığı böyle bir ortamda hadlerini bilmeleri gerekir. Bu halka kucak açmaları gereken rahmetle açılan eli kırmaları kabul edilecek gibi değildir" ifadelerini kullandı.
 
Hatırlanacağı üzere; 15 Kasım Salı öğle saatlerinde hastalanan çocuğunu hastaneye tedavi için götüren Van Rahmet Eli Gıda Bankası Başkan Yardımcısı Memduh Sönmez hastane dönüşü trafikte kendisini sıkıştıran polise, trafik kurallarını hatırlatınca telsizle aldığı darbe sonucu burnu kırılmış ve sert bir şekilde darp edilmişti.
 
Masum Günaydın-İLKHA
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir