• DOLAR 32.603
  • EURO 34.822
  • ALTIN 2503.163
  • ...
"Kürt meselesi ancak İslam eksenli çözülebilir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van bağımsız milletvekili adayı Av. Mehdi Oğuz aralarında HÜDA PAR Van İl Başkanı Rasim Saygın'ın da bulunduğu bir heyetle Memur Sen Van Şubesini ziyaret etti.

"Siyasete girmeyi zorunlu gördük"

İslam dünyası ve Türkiye'de sorunların hızla büyüyüp önüne geçilemez hale geldiği için siyasete girdiklerini ifade eden Oğuz, "Siyasete girmeyi zorunlu gördük. Çünkü genelde İslam coğrafyasında, özelde Türkiye'de yaşanan durum ortadadır. Bugün İslam coğrafyasında zulüm, kan ve gözyaşı hâkimdir. Müslümanlar ciddi anlamda baskı altındadır. Türkiye’nin gidişatı iyi değil. Tüm bunlara karşın bizler Müslümanların ciddi bir şekilde bir çalışma yürütmesi gerektiğine inandık. Bu nedenle Mecliste İslami muhalefetin olması gerektiğini anladık." ifadelerini kulandı.

"İslam’ı referans almayan hiçbir çözüm amacına ulaşamaz"

"İslami muhalefet için Mecliste söyleyecek sözümüz var" temasına da açıklık getiren Oğuz, Kürt meselesinin de ancak İslam ile çözüleceğini vurguladı.

Oğuz, "Halkımız Müslümandır. Dolayısıyla yeni çıkarılacak yasaların bu halkın değerlerine ters olmaması için Mecliste İslami bir muhalefetin gerekliliğini gördük. Halkımızın dinine aykırı yasaların çıkarılmaması için bizler de eğer Mecliste olursak bunu önlemek için elimizden geleni yapacağız. Kürt meselesinin İslam eksenli çözülmesi gerektiğini belirttik. Çünkü İslam’ı referans almayan hiçbir çözüm amacına ulaşamaz. Aynı zamanda Kürt halkının bu memlekettin asli kurucu unsurlarından biri olduğunu söyledik. Van’ımızın çeşitli sorunları vardır. Bu sorunları belirledik. Bu sorunların çözülmesi gerektiğini söyledik. Tüm bu sorunların çözüm bulması ve projelerimizin hayat bulması için mecliste olmamız gerekir." şeklinde konuştu. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir