• DOLAR 32.406
  • EURO 35.247
  • ALTIN 2324.282
  • ...

Aksaray Kılıçaslan Mahallesinde kurulan eski Salı Pazarının yerine inşa edilen 12 bin 168 metrekare kapalı alana sahip yeni ve modern kapalı pazaryerinin temeli yapılan dualarla atıldı.

Pazar alanı kendi elektriğini üretecek

Temel açılışı sonrası bir konuşma yapan Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Aksaray`da esnafların ‘Olduğumuz Yerde Kalalım` taleplerine mukabil daha modern ve güzel bir hizmeti kendilerine sunduklarını söyledi.

Yazgı, “Modern ve güzel bir hizmet için bir proje hazırladık. Bugün temelini atarak çalışmaları başlatıyoruz. Bizim amacımız modern pazarlar inşa etmek. Amacımız bu proje ile kapalı pazar alanımızı alışveriş merkezi şeklinde yapıp, vatandaşlarımızın içerisinde market arabaları ile rahat alışveriş yapabilecekleri bir yer oluşturmak.” dedi.  

Yaptıkları Kapalı Pazar alanında sosyal donatıları da unutmadıklarını belirten Başkan Yazgı, yapılacak olan pazarın, 12 bin 168 metrekare kapalı alan olacak şekilde düzenleneceğini söyledi.

Başkan Yazgı sözlerine şöyle devam etti:  “ Yaklaşık 7,5 metre yüksekliğinde betonarme, prefabrik, makas sistemli kapalı alan bir Pazar olacak. İhale süresi olarak 7 ay söylenmesine rağmen, biz daha hızlı ve temiz bir şekilde bu alanı hizmete açmak istiyoruz. Yüklenici firma da çalışmalara hızlı bir şekilde başlayacak. Projemizin maliyeti 3 milyon 723 bin TL. Proje kapsamında kapanacak alanın 10 bin 500 metrekarelik kısmında 1 megavatlık elektrik üretecek güneş paneli koyacağız. ” (Ömer Yıldırım-İLKHA)