• DOLAR 32.368
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.402
  • ...
Gaziantep`te 50 bin konutluk projenin temeli atıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep`in Merkez Şehitkâmil ilçesi Güzelyurt Mahallesinde Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması planlanan 50 bin konutluk projenin i ilk etabının temeli düzenlenen törenle atıldı.

Temel atma töreninde bir konuşma yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül, Sürekli büyüyen ve gelişen Gaziantep'in, Türkiye'nin ve bölgenin cazibe merkezlerinden olduğunu belirtti.

Gaziantep'e yapılacak 50 bin konut için düğmeye basıldığını söyleyen Gül, Projenin tamamlanmasıyla kentte yükselen kiraların düşeceğini ve halkın kira öder gibi ev sahibi olacağını söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de yeni toplu konut alanları belirlediklerini, herkesin çalıştığı mekânlara yakın konut sahibi olması için çaba gösterdiklerini ifade ederek, “Amacımız ve muradımız, çocuklarımızın bizden daha iyi Türkiye'de yaşamaları. Şehir çok hızlı büyüyor. Suriyelilerin gelmesiyle kira ve konut fiyatlarının yükseldiğini hepimiz biliyoruz. Bu sebeple konut yapmaya başladık. İlk etapta 643 konut yapacağız.” dedi.

Konuşmaların ardından butona basılarak, 50 bin konutluk projenin ilk etabı olan 643 konutun temeli atıldı.  (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir