• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Van`a 90 Konteyner Derslik!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN- Milli Eğitim Bakanlığı ve Birleşmiş Milletler`in (BM) çalışmalarıyla hazırlanan 90 konteyner derslik, önümüzdeki günlerde deprem bölgesine getirilerek, okulları kullanılamaz halde olan öğrencilerin eğitimi ve öğretimi amacıyla kullanılacak.
 
Van İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, bölgede meydana gelen depremlerin ardından, şehir merkezinde 36, Erciş`te 9 ve Muradiye`de 1 olmak üzere toplam 46 okul kullanılamaz hale geldi.
 
Kullanılamaz hale gelen bu okullarda toplam 53 bin öğrencinin eğitim gördüğünü belirten yetkililer, öğrencilerin il genelinde kullanılabilir durumda olan 1018 okula nakledileceğini ve burada eğitim-öğretimlerine devam etmelerinin sağlanacağını kaydetti.
 
Buna rağmen, eğitim-öğretim faaliyetlerinin sürdürülmesi için mekan bulmakta zorlandıklarını ifade eden yetkililer, bu kapsamda, Milli Eğitim Bakanlığı ve BM`nin organizesiyle hazırlanan 90 konteyner dersliğin, önümüzdeki günlerde deprem bölgesine getirilerek kullanılmaya başlanacağını belirtti.
 
AA
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir