• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Tatvan`da hayır çarşısı düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tatvan ilçesinin kültür mahallesinde bulunan Saadet Camii organizasyonuyla  ‘hayır çarşısı`  adıyla kermes düzenlendi. Açılan hayır çarşısında elde edilecek olan  gelir, cami hizmetleri ve talebeler yararına kullanılacak.

Geleneksel hale getirdikleri  Hayır Çarşısı  kermesinin 7`incisini düzenlediklerini söyleyen Saadet Camii İmam Hatibi Mesut Dağdağan, kermesin 10 gün sereceğini belirterek, “Yedincisini düzenlediğimiz geleneksel Saadet Camii kermes günlerinin 2015 programını elhamdülillah bugün başlatmış bulunmaktayız. Saadet camisinin geleneksel hale getirdiği bu hayır çarşısı kermes günleri birkaç programı içinde barındıran bir merasim şeklinde yürütülmektedir.`` dedi.

Batılıların hayır çarşısına kermes dediğini hatırlatan Dağdağan, ‘`Hayır çarşısı diyoruz, tabi batılılar buna kermes diyorlarmış. Biz buna hayır çarşısı diyoruz çünkü, getirenin Allah rızası niyetiyle, satanın Allah rızası niyetiyle, kullananın da Allah rızası için kullandığı dünyevi ve uhrevi çok büyük bir ticarettir. “ şeklinde konuştu. (Menderes Beysülen-İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir