• DOLAR 32.334
  • EURO 35.101
  • ALTIN 2300.043
  • ...
`Emperyalistler HDP kazansın diye kampanya yürütüyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başbakan Ahmet Davutoğlu, seçim çalışmaları kapsamında partisinin mitingine katılmak üzere bugün Batman`a geldi. Başbakan Davutoğlu`na eşi Sare Davutoğlu, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve çok sayıda milletvekili de eşlik etti.

Batman`a gelen Davutoğlu için kentte yoğun güvenlik önlemleri alındı. Yaklaşık 2 bin polisin görev yaptığı alanda, adeta kuş uçurtulmadı.

Çatılara keskin nişancılar yerleştirildi. Etkinlik boyunca alanı izleyen bir helikopter uçurtuldu. Halk, güvenlik kontrollerinden geçtikten sonra ancak alana girebildi.

Alanda, büyük yazılarla yazılan “ “Selahattin Eyyubi`nin torunları Kudüs`ü Yahudilere vermez”, “6-8 Ekim`deki yağmacıları unutma, unutturma” afişleri asıldı.

Adalet Caddesi Valilik önünde halka seslenen Davutoğlu, 27 Mayıs 1960`ta darbesini hatırlatarak, “Bir kez daha halen darbe ve vesayetten medet umanlara haykırıyoruz, bu millet hiçbir zaman bir daha darbeye, vesayete geçit vermeyecektir. Kimler ne kumpaslar kurarsalar kursunlar, çözüm süreci en önemli öncelikli hedefimizdir. Türkiye`nin her köşesine şiddeti, terörü, getirmek isteyenlere karşı biz, inadına çözüm, barış ve kardeşlik diyeceğiz.” dedi.

Halkın Diyarbakır`da, Mamak`ta, Metris`te işkencelere maruz kaldığını hatırlatan Davutoğlu, “12 Mart muhtırasını veren cuntacılar, 12 Eylül`de bu milletin evlatlarına dışkı yedirinceye kadar işkence yapan cuntacılar, darbeciler, vesayetçiler, dâhil bütün uluslararası çevreler bu milletin çocuklarını birbirlerine düşman etmek için uğraştı.” şeklinde konuştu.

“HDP, İsrail`e yaranmak için ‘Kudüs Yahudilerin mekânıdır` diyor”

HDP`nin İsrail`e yaranmaya çalıştığını söyleyen Davutoğlu, Bütün bu darbelere karşı olduğunu söyleyen HDP`nin, İsrail`e yaranmak için ‘Kudüs Yahudilerin mekânıdır` dediğini hatırlattı.

Başbakan Davutoğlu, “Şuanda uluslararası emperyalist çevreler HDP kazansın diye kampanya yürütüyor.” ifadelerini kullandı.

“Diyanet İşleri Başkanı Mescid-i Aksa`da hutbe okurken HDP Eş Başkanı burada ona saldırıyor”

HDP`nin Diyanet İşleri Başkanına yapmış olduğu sözlü saldırıları da sert bir dille eleştiren Davutoğlu, şöyle dedi: “Diyanet İşleri Başkanımız onurla Mescid-i Aksa`da hutbe okuyor. O Mescid-i Aksa`da hutbe okurken HDP Eş Başkanı burada ona saldırıyor. Kim adına saldırıyorsun? Bu milletin Diyanetinden ne istersin? Bunu sormak gerekmez mi? Eski Marksist köklerini keşfettiler. Fransa Komünist Partisi de HDP`ye destek beyan etti. Yakışır, onlara ancak batıdaki marjinal partiler destek verir. Demirtaş haşa, ‘Allah Kürtçe bilmiyor mu?` diye soruyor. Allah her dili bilir. Bir tek dili kabul etmez; zulüm, baskı ve nefret dilini kabul etmez.”

“Milletle savaşan herkes şimdi HDP`ye oy istiyor”

HDP`nin, Türkiye`de darbeleri destekleyenlerle aynı kefede olduğunu belirten Başbakan Davutoğlu, sözlerini şöyle devam ettirdi.

HDP Eş Başkanı, ‘Türkler, Kürtler hep beraber Ermenilere soykırım yaptı` diyerek bizim atalarımıza hakaret ediyor. Çünkü Doğu, Güneydoğu Anadolu`da birileri aynen Suriye`de, Irak`ta yaptıkları gibi ülkemizde de kardeşi kardeşe kırdırmaya çalışıyor. Bizim kardeşliğimiz ebedidir, ezeli olacaktır. Seçim sonuçları ne olursa olsun, inşallah 8 Haziran`da millet bize bu emaneti verdiğinde gündemimizin ilk meselesi yine çözüm süreci olacaktır. Hiçbir şekilde çözüm sürecinden taviz vermeyeceğiz.”

“Kadiköy`de, Şişli`de kullandığın dili gel, Doğu`da da kullan”

Batı`da ve Doğu`da farklı konuştuğu sebebiyle HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş`ı ikiyüzlülük ile suçlayan Davutoğlu, “Biz 7 Haziran`da barajı geçemezsek ortalığı kan revan alır` deyip 6-7 Ekim`den örnekler verenleri şimdiden uyarıyorum; Özellikle de Demirtaş`a Kadiköy`de, Şişli`de kullandığın dili gel Doğu`da da kullan. Orada barış gösterisi yapıp Doğu`da şiddet çağrısı yapmak ikiyüzlülüktür. Türkiye`nin her yerinde her parti özgürce faaliyet yapar. Her parti her yerde görüşünü ifade eder. Ama nihai karar millete aittir.” vurgusu yaptı.

“Kürtlerin değil, HDP`nin baraj sorunu var”

Davutoğlu, son olarak HDP`nin baraj meselesine de değinerek, Kürtlerin baraj sorununun olmadığını baraj sorunun HDP`nin olduğunu sözlerine ekledi. Davutoğlu, “HDP`nin baraj sorunu var. Ne barajı biliyor musunuz? Korku, terör, şiddet, dine karşı olma barajı var. Onlar halkla buluşamayacaklar.” şeklinde konuştu.

Davutoğlu, burada yaptığı mitingin ardından Mardin`e gitti. (M. Fatih Akgül-İLKHA)


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir