• DOLAR 32.345
  • EURO 35.136
  • ALTIN 2311.024
  • ...
Suriyeli STK`lar: Siyasetle alakamız yok
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yaklaşık 5 yıldır 650 bin Suriyelinin sınırları içinde yaşadığı Şanlıurfa`da son günlerde meydana gelen Suriyeli karşıtlığı olaylarının yankısı devam ederken Suriyeli ailelere de tedirginlik hâkim olmuş durumda. Şanlıurfa`da Suriyelilere yardım ulaştıran STK`lar, sayıları yüzü bulan Suriyeli STK`lar aracılığıyla yaşananlar konusunda Suriyeli aileleri bilgilendirmeye çalışıyor.

Konuyla ilgili İlke haber Ajansına (İLKHA) konuşan Suriyeli STK temsilcileri, istemedikleri bir savaş yüzünden muhacir konuma düştüklerini Urfa halkından da Ensar olmayı beklediklerini söyledi.

Birilerinin Suriyelileri kendi siyasetlerine alet etmesini doğru bulmadıklarını belirten STK temsilcileri, “Biz Türkiye halkını sizi çok seviyoruz, biz kardeşiz, biz Müslümanız. Seçimlerle siyasetle alakamız yoktur. Bizler bu işlerin içine hiç girmeyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Bazı kötü insanlar yüzünden herkesin kötülenmesi doğru olmaz

Şanlıurfa halkının kendilerine yaptıkları yardımlar için teşekkürlerini sunan Muhacir ve Ensar Kardeşliği Derneği yetkilisi İsa Ğunni, “Daha önce Urfa dışında bazı olaylar olmuştu ama benzer olaylar bugün Urfa`da da olmaya başladı. Fakat biz biliyoruz ki bu gelişen olaylar halkın düşüncesi değildir. Biz bu olayları çıkaranların bazı genç gruplar olduğuna inanıyoruz. Bu olayları Müslüman ve dindar halk çıkarmıyor. Çünkü Türkiye halkı bizi ilk günden beri kabul etmiş ve yardımlarını esirgememiştir. Bizler savaştan sonra niye Lübnan`a, Ürdün`e ya da başka yere gitmedik de Türkiye`ye geldik? Bu soruyu sormak lazım değil mi? Allah bizi Kur'an`da kardeş kılmıştır.” diye konuştu.

İyilerin ve kötülerin her memlekette olduğuna dikkat çeken Ğunne, kendilerinin olayları çıkaran bazıları yüzünden tüm Türkiye halkını kötülemediklerini aynı şekilde bazı olaylara karışan Suriyeliler yüzünden de tüm Suriyelilerin hedef gösterilmesinin doğru olmadığını söyledi.

Hasan Süleyman: Biz Muhacir olduk inşallah siz de Ensar oldunuz

Suriyeli insanların Esed`in savaşından kaçarak komşu ülkelere sığındığını belirten Said Yardım Derneği Başkanı Hasan Süleyman ise, “Bu çocuklar Esed`in savaşından kaçarak Türkiye`ye sığındılar. Buradaki kardeşlerinin yanında güvende olmak için. Biz kardeşiz ve bizim aramızda merhamet olmalıdır. Biz Suriye`den buraya gelerek Muhacir olduk, inşallah siz de Ensar oldunuz. Daha önce Gaziantep`te bazı olaylar yaşanmıştı ama Urfa`da bir şey yaşanmamıştı. Bize iyi davranan Urfa halkının bir Ensar derecesine ulaştığına inanıyoruz. Dediğim gibi biz savaştan kaçtık burada da savaş çıkmasını istemiyoruz.” şeklinde konuştu.

İbrahim İbrahim: Seçimler ve siyasetle bir alakamız yoktur

Bugüne kadar kendilerine sahip çıkan tüm Urfa halkına teşekkür ettiğini belirten Şam Yetimleri Derneği Başkanı İbrahim İbrahim, olayları çıkaran insanların Urfa halkını temsil etmediğini söyledi.

Savaş başladığında sırf Müslüman bir ülke olduğu için Türkiye`ye geldiklerini ifade eden İbrahim, “Örneğin ben Dera`da ikamet ediyordum ve Ürdün bize daha yakındı ama ben Türkiye`ye geldim. Biz Türkiye halkını sizi çok seviyoruz, biz kardeşiz, biz Müslümanız. Seçimler ve siyasetle herhangi bir alakamız yoktur. Bizler bu işlerin içine hiç girmeyeceğiz.” şeklinde konuştu.  (İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir