• DOLAR 32.593
  • EURO 34.876
  • ALTIN 2501.442
  • ...
Bölgede huzur istiyorsanız HDP`ye ve AK Partiye fatura kesmelisiniz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Seçim çalışmaları kapsamında köy köy gezen HÜDA PAR `ın desteklediği Diyarbakır bağımsız milletvekili adayı Zekeriya Yapıcıoğlu, halk toplantıları düzenleyerek destek istiyor.

Diyarbakır`ın Pirinçlik, Akdibek (Dankıran), Cumhuriyet, Sağkulak (Xatunî), Esentepe,  Xanâ Gevra, Keklik, Baykara (Behika), Alangör (Kurdik)  köylerini ziyaret eden Yapıcıoğlu, buralarda yaptığı konuşmalarda önemli mesajlar verdi.

Kayapınar ilçesine bağlı Pirinçlik Mahallesi'ndeki esnafları ziyaret eden Yapıcıoğlu daha sonra Akdibek (Dankıran) köyünde halkla buluştu. Ardından Cumhuriyet köyüne geçen Yapıcıoğlu burada da köy halkı ve köyün muhtarı Ayhan Güldağı ile buluştu. Köyün sorunlarını Yapıcıoğlu`na aktaran muhtar Güldağı, sağlık ocağının yetersiz olduğunu söyledi. Çevre köylerle birlikte 25 bin insana hitap eden sağlık ocağının Pirinçlik`te olduğunu anlatan Muhtar Güldağı, “Bu sağlık ocağında ise sadece 4 doktor 2 hemşire bulunuyor. Onun da durumu hiç iyi değil koşulları hiç elverişli değil, yıkıldı yıkılacak gibi duruyor.” dedi.

Su sıkıntısı da yaşadıklarını dile getiren başka bir köy sakini ise sularının yetersiz olduğunu ifade etti.

“8 baraja rağmen halkın su sıkıntısı yaşaması beceriksizliktir”

Diyarbakır'ın çevresinde 8 barajın olduğunu hatırlatan Yapıcıoğlu, buna rağmen bölgede kuraklık yaşanmasını beceriksizlik olarak değerlendirdi. Yapıcıoğlu, "Diyarbakır ve çevresinde 6 baraj var. Bunlar suyu içilebilecek barajlar. Devegeçidi ve Göksu barajı gibi sulama barajlarını da saymıyorum. Onları da sayarsak 8 tane baraj var. Bir ilde 8 tane baraj olacak, bu barajlardan 2 tanesi Atatürk ve Karakaya Türkiye`nin en büyük 2 barajı olacak ve Diyarbakır susuzluk çekecek. Bu beceriksizliktir.” şeklinde konuştu. 

 “Linç görüntülerini istemiyorsanız mutlaka siyasi bir fatura kesmelisiniz”

Konuşmasında 6- 8 Ekim saldırılarına değinen Yapıcıoğlu, “Birkaç ay önce Kurban Bayramı`nda bölge genelinde yaşanan olaylar, özellikle Diyarbakır`da 20`ye yakın insanın ölümüyle sonuçlanan olaylar, yakılan, yıkılan iş yerleri, yağmalanan dükkânlar, yakılan arabalar, o linç görüntüleri... Eğer tekrar yaşansın istemiyorsanız mutlaka bunun da siyasi bir faturasının olması gerekir.” ifadelerini kullandı.

“Olayların yaşandığı zamandan bu yana esnaf belini doğrultamadı”

6-8 Ekim'de HDP'lilerin saldırıları nedeniyle bölge ekonomisinin çöktüğüne dikkat çeken Yapıcıoğlu, bu tarihten sonra esnafın belini doğrultamadığını söyledi. Yapıcıoğlu, “Maddi durumu iyi olan birçok esnaf Diyarbakır`ı terk etti gitti. İnşaatlarda ciddi bir yavaşlama var. İnşaat sektöründe çalışan, onlara malzeme üreten esnafa gidin bir sorun, işler ciddi bir oranda düşmüş. Daha önce her tarafta mantar gibi inşaatlar biterken şu anda hız kesmiş. Niye? Huzur kaçtı, insanlar ürktü, insanlar korktu. Acaba bir iç savaşa doğru mu gidiyoruz? Acaba bir gün tekrar bu olaylar yaşanıp benim malım yağmalanacak mı diye bir endişe sardı insanları. Eğer bunların siyasi bir faturası olmazsa, bunun üzerine bu olaylara sebebiyet veren insanların oyları düşmez, biraz daha yükselirse bu insanlar ‘bu olay bana fayda sağladı` gibi bir düşünceye kapılacaklar. Kendisine siyasi fayda sağlayan bir olayı da tekrar etmekten çekinmeyecektir. Umurunda mı 3-5 tane garibanın çocuğu o olaylarda ölmüş, tek sermayesi dükkânı olan esnafın dükkânı yanmış veya yağmalanmış, iflas etmiş. Benim altımdaki koltuk kaymasın veya sahip olduğum koltukların sayısını arttırayım diye eğer bunun kendisine bir siyasi fayda sağladığı düşüncesine varırsa bu olayları tekrar tekrar yapabilir. Ama vatandaş eğer; 'ben huzur istiyorum bunu sandıkta da belli ediyorum. Huzuru bozan kimse kardeşim ben ona kırmızı kart gösteriyorum. Ben onu protesto ediyorum, ona olan desteğimi geri çekiyorum' derse o insanlar kendilerine çeki düzen vermek zorunda kalacak, oturup hesap edecekler. 'Biz daha önce şu kadar oy almışken neden oylarımız bu kadara düştü?' Kör değillerse bütün akıllarını kaybetmemişlerse görecekler. Diyecekler ki, 'Demek ki millet huzur istiyor, huzuru kaçırdığım için ben kaybettim, bundan sonra ben biraz daha dikkatli olmalıyım milletin huzurunu kaçırmamalıyım.' Bunun hesabını yapmak zorunda kalacaklar.” diye konuştu.

“Hükümete de siyasi fatura kesilmelidir”

6-8 Ekim saldırıları nedeniyle AK Partiye fatura kesilmesi gerektiğini ifade eden Yapıcıoğlu, şunlara dikkat çekti: “Saldırılar sırasında emniyet kendi karakollarına çekildi. Vatandaşı kendi haline bıraktı. Dedi ki 'herkes kendi başının çaresine baksın.' Sonra ne oldu? Hiçbir şey.”

Batıda, Ankara`da, İstanbul`da, İzmir gibi yerlerde paralel yapı dedikleri kişilere ve görevini yapmadı dedikleri emniyet teşkilatına operasyonlar yaptıklarını belirten Yapıcıoğlu, “Peki, Diyarbakır da ne oldu? Resmen savaş görüntüleriydi. Emniyetten hesap soran oldu mu? Yok. O zaman o huzursuzluğu, o vahşeti önlemekle görevli olan, bunun için maaş alan kişilerin yapmış olduğu ihmallerin hesabını sormayan, onların amirleri pozisyonundaki hükümet de siyaseten bunun faturasını ödemelidir. O fatura ona ödetilirse bundan sonra o da vazifesini yapmayana gerekli muameleyi yapar, gerekli soruşturmayı açar ve herkesin kendi vazifesini layıkıyla yapması için bir irade ortaya koyar. 7 Haziran bunun için bir fırsattır. Sizden şunu istiyoruz. Diğer siyasetçiler de gelip sizi ziyaret edecek. Lütfen onlara da aynı şeyleri söyleyin. Yani sadece bize değil. Hangi partiden olursa olsun. Deyin ki biz huzur istiyoruz. Kim bu milletin huzurunu kaçırırsa, kim savaş görüntülerini ortaya koyarsa, kim vatandaşı tehdit eder malını yağmalarsa biz ona bedelini ödeteceğiz haberiniz olsun. Huzurumuzu bozmaya kalkmayın. Bunu söyleyen insanların sayısı artarsa huzur bozanların, huzur bozmaya kalkanların kendilerini yeniden kontrol edecekleri, yeniden bir hesaba çekecekleri ve yeni bir strateji belirleyecekleri beklenebilir. Yoksa hiçbir şey kendi kendine düzelmez. Talebinizi yüksek bir sesle dile getirin ve tavrınızı da ona göre ortaya koyun.” şeklinde konuştu.

Yangın faciasında yaşamını yitirenler için taziye ziyareti

Yapıcıoğlu ve beraberindeki heyet, Diyarbakır`ın merkez Alangör (Kurdik) köyünde çıkan yangında yaşamını yitiren 5 kişi için taziye ziyaretinde bulundu.

Yaşamını yitirenlerin yakınlarına baş sağlığı dileğinde bulunan Yapıcıoğlu ve HÜDA PAR heyeti, hayatını kaybedenlere ise Allah'tan rahmet ve mağfiret diledi.

Yapıcıoğlu, taziye yerinde Fatiha okuyup dualar ettikten sonra beraberindeki heyetle buradan ayrıldı.      (İLKHA)






























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir