• DOLAR 32.603
  • EURO 34.798
  • ALTIN 2504.771
  • ...
Ceylanpınar TİGEM`de yıllar sonra işkence gerçeği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ceylanpınar Tarım İşletmesi arazisinde yaşayan göçerlere, yüzer dönümlük arazi verilerek yaşam şartlarının iyileştirilmesi planlamasında sona gelinmesinin ardından, göçerlerin 1943 yılından beri devlet arazisini gasp ettikleri gerekçesiyle çeşitli dönemlerde zulüm ve işkence gördükleri iddia edildi.  Bugün sayıları 4 bin 860 olarak bilinen göçerler, TİGEM arazisine kurdukları baraka ve çadırlarda yaklaşık bir asırdır yaşam şartlarının iyileştirilmesine yönelik taleplerini dile getirirken, baskı ve işkencelere maruz kaldıklarını söylediler.

İşkence ettiler bizlere

TİGEM yetkililerinin arazide yakaladıkları hayvanlar için ceza kestiklerini ve herhangi bir makbuz vermediklerini belirten göçerlerden Mehmet Gülümser, makbuz istediklerinde ise dayağa ve işkenceye maruz kaldıklarını iddia etti.

Tarladan eve kadar süründürdüler

TİGEM`deki kadrolu bekçi ve güvenlikçilerden yedikleri dayakları acı içerisinde anlatan Ferhan Balak, "Eşimiz ve çocuklarımızın gözleri önünde bizleri tarladan eve kadar süründürüyorlardı. Çocuk yaşlı demeden dayak atardılar bize. Geçimimizi yaptığımız hayvanlara el koyar, sonrasında gelip alın derdiler. Hayvanlarımızı almaya gittiğimizde de 3 bin lira verip öyle alabiliyorduk." ifadelerini kullandı.  (Mustafa Kaynak - İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir