• DOLAR 32.566
  • EURO 34.873
  • ALTIN 2428.979
  • ...
Siirt`e `Kâinat Düzeni ve Değerlerimiz` konulu konferans düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Lise öğrencilerine yönelik ‘Kâinata Düzen ve Değerlerimiz` konulu bir konferans düzenlendi. Konferansa konuşmacı olarak katılan Siirt Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Öğretim Üyesi Dr. Rasim Tösten, konferansın içeriğinde kâinatta var olan nizam ve intizamdan hareketle, kâinat kanunlarının keşfedilmesine ve insanların bu mahiyeti değerlere dönüştürmesine dikkat çekti.

Kâinatta var olan nizamı örnekler üzerinden açıklayan Dr. Rasim Tösten, “Kâinattaki bütün eşyanın birbiriyle olan münasebetlerindeki birlik ve beraberlik, uyum ve muhabbet, insanlarla beraber yaşamayı bir olmayı telkin etmektedir. Kâinattaki mükemmel nezafet ve zarafet aynı şekilde insanlara nezafet ve zarafeti aşılamalıdır. Bir sineğin kanadıyla temizlenmesi veya bir kedinin yemekten sonra ağzını silmesi bunun en tatlı örneğidir.” dedi.

Kâinatta her şeyin bir ölçü dâhilinde hareket etmesinin ölçüyü ve adaleti telkin ettiğini ifade eden Tösten, “Kâinatın yaratılışında bir mahiyetinin ve vazifesinin olması bizlerin de bir vazife ve sorumluluğumuzun olduğunu telkin etmektedir. Benzer şekilde kâinatta her şeyin bir yardımlaşma ve dayanışma içerisinde yürümesi, bizlere de bu meyanda yardımlaşma ve dayanışma mesajları vermektedir.” şeklinde konuştu.

Son olarak öğrencilere tavsiyelerde bulunan Tösten, “Kâinatın işleyişi olarak tarif edilen devasa çarklara uyum sağlamak ve altında ezilmemek adına kâinat düzeninin iyi anlaşılması ve sosyal hayatta bu düzenin rehber olarak kabul edilmesi için farkındalık oluşturulmaya çalışılmıştır.” ifadelerini kullandı.  (İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir