• DOLAR 32.6
  • EURO 34.851
  • ALTIN 2496.944
  • ...
"İdam kararları ile Mısır`da barış ve huzur ortamı tesis edilemez"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Anadolu Gençlik Derneği Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Fatih Evyapan, Mısır cunta yönetiminin aralarında Mısır'ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve Dünya Âlimler Birliği Başkanı Yusuf el-Karadavi'nin de bulunduğu 106 Müslüman`a idam cezası verilmesine tepki gösterdi.

Muhammed Mursi ve arkadaşlarının idamla cezalandırılmasının kabul edilemeyeceğini vurgulayan Evyapan, İlke Haber Ajansı'na (İLKHA) yaptığı açıklamada, Mısır'da gerçekleştirilen darbenin akabinde hukuksuzlukların ve adaletsizliklerin devam ettiğini belirtti.

“Mısır kendi halkını hukuksuzluk, tahakküm ve baskı altında geleceğe taşıyamaz”

Mursi'nin idam edilmesinin akabinde Mısır'ın karışmasından endişe ettiklerini aktaran Evyapan, küfrün sürekli işini yaptığını belirterek, “Mısır`da darbe ile işbaşına gelen yönetimin güdümünde olan yargının, Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi  ve İhvan-ı Müslimin liderlerinden Muhammed Bedii`nin de aralarında bulunduğu 106 kişi hakkında verdiği idam kararı vermesinin, Mısır`ın ve bölgenin geleceğine bir faydasının olmayacağı aşikârdır. Mısır kendi halkını hukuksuzluk, tahakküm ve baskı altında geleceğe taşıyamaz.”dedi.

“Darbenin arkasındaki cuntalar ve kararı verenler aynıdır”

Müslüman ülkelerin bir araya gelmesi gerektiğini belirten Evyapan, “Cumhurbaşkanı Mursi ve Müslüman Kardeşler mensubu 106 kişiye verilen idam kararı insanlıkla bağdaşmayan, hak ve hukukla alakası olmayan bir karardır. Mursi ve arkadaşlarına karşı işletilen haksız süreç neticesinde kabul edilemez bir karara imza atılmıştır. Cezanın bir askeri cunta tarafından verildiği aşikârdır. Darbenin arkasındaki cuntalar ve kararı verenler aynıdır.”şeklinde konuştu.

Evyapan, Dünyanın vicdanında yer bulmayan, hiçbir hukuki dayanağı olmayan, darbeci ya da baskıcı rejimlerin gölgesinde kalınarak alınan idam kararları ile Mısır`da barış ve huzur ortamının da tesis edilemeyeceğini belirterek, Hukukun halkın meşru taleplerine ya da tercihlerine karşı en acımasız bir şekilde yaptırımlar uygulayarak işletilemeyeceğini söyledi.  (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir