• DOLAR 32.587
  • EURO 34.81
  • ALTIN 2512.563
  • ...

GAİB hizmet binasında gerçekleştirilen Gaziantep Ekonomi Forumu`nda, ekonomi başta olmak üzere mali, gümrük, ticaret, bilim, sanayi ve teknoloji olmak üzere Gaziantep`in  ekonomisiyle ilgili birçok konu masaya yatırıldı.

Gaziantep Ekonomi Forumu`na, Ekonomi Bakan Yardımcısı Adnan Yıldırım, Maliye Bakanlığı Müsteşarı İsa Çoşkun, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, GAİB Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz ve STK temsilcileri ile üniversite öğrencileri katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan GAİB Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, Gaziantep Ekonomi Forumuna ev sahipliği yapmanın sevincini yaşadıklarını söyledi.

Ekonomi  Bakan Yardımcısı Adnan Yıldırım,  yurt içi ve yurt dışı ihracat yapan firmalar ile ilgili hazırladıkları raporları başlıklar altında katılımcılara anlattı.

Gaziantepli STK`ların kaynak kullanımı noktasında sürekli şikâyetlerinin olduğunu belirten Yıldırım, Avrupa`nın bazı ülkelerinde pazar merkezleri kurularak hukuki ve mali olmak üzere her konuda ticaret desteğinin verileceğini kaydetti.

Yüksek teknolojinin önemli olduğunu ifade eden Yıldırım, ileri teknoloji konusuna önem verilmesi gerektiğini, kendilerinin bakanlık olarak yatırım teşrifleri gibi konularda yüksek teknolojiye yer verdiklerini söyledi.  (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)