• DOLAR 32.576
  • EURO 35.023
  • ALTIN 2423.755
  • ...
Bağımsız aday Şahin`den esnaf ziyareti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR`ın desteklediği Bingöl bağımsız milletvekili adayı Sait Şahin, Pazarcı esnafı ile şehir içi yolcu taşımacılığı yapan S.S 18 Nolu Taşıyıcılar Kooperatifi esnafını ziyaret etti.

Halkın Şahin`e büyük ilgi gösterdiği ziyaretlerde HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Hamdullah Tasalı ve bazı partililer de hazır bulundu.

Esnafın işlerini ve yaşadığı sıkıntıları soran Şahin, memleket sorunlarını Meclise taşıyabilmeleri için esnaftan desteklerini istedi. Şahin, kim memleket ve halk için hayırlı bir iş yaparsa destekleyeceklerini, kötü iş yapanları da uyaracaklarını belirtti.

Yapılan ziyaretler esnasında Şahin`le karşılaşan bir esnafın “Bazıları dini siyasete alet ediyor, inşallah siz hür bağımsız adaylardan en azından birkaç tanesi Meclise gidersiniz. Gönlümüzden bu geçiyor. Sizler İslam'ı ve Müslümanları en iyi şekilde temsil edersiniz.” dediği görüldü.

“Bu coğrafya 90 yıldır mağdur edilmiş”

Bingöl`ün tüm ilçelerini ve köylerini karış karış gezdiklerini belirten Şahin, Bingöl'ün eğitim, sağlık ve ekonomi gibi konularda geri kaldığını söyledi. Şahin, "Bingöl sahipsiz kalmış, diğer konularda geri kalan bir Bingöl eğitimde de sahipsiz kalmış. Gidiyorum, denk geliyoruz. 4 sınıf birleştirilmiş sınıflara bir öğretmen giriyor.  1`inci, 2`nci, 3`üncü ve 4`üncü sınıfa giden öğrencilere ve bütün derslerine bir öğretmen giriyor.  Bu öğrencilerle, 20 ve 30 kişilik sınıflarda branş öğretmenlerden ders alan öğrenciler aynı sınava tabi tutuluyorlar. Dolayısıyla böyle olunca Bingöl eğitimde de başarı sıralamasında sonlarda yer alıyor. Bu coğrafya 90 yıldır, mağdur edilmiş. Açıklarının kapanması gereken bir coğrafya. Bu coğrafyanın en mağdur şehirlerinden biri de Bingöl. Kalkınmasında mağdur, hizmetinde mağdur, Adaletinde mağdur." ifadelerini kullandı.

“Konuşmayan 3 iktidar vekil olacağına Bingöl`ün hakkını savunan bir bağımsız olsun”

Şahin, "Bazen duyuyorum bağımsıza bir teveccüh var. İşte diyorlarmış, bağımsız kazansa ne olacak ne yapacak gidip Mecliste oturacak. İktidar olup Mecliste oturan Bingöl`e sahip çıkmayan 3 milletvekili olacağına. Bingöl için konuşan,  sorunları dile getiren ve haklarını savunan bir bağımsız milletvekili olsun.” şeklinde konuştu.

Taşıyıcılar Kooperatifi esnafına ziyaret

Ziyaretleri kapsamında Şahin ve beraberindekiler, daha sonra şehir içi yolcu taşımacılığı yapan S.S 18 No.lu Taşıyıcılar Kooperatifi esnafını ziyaret ederek bir süre sohbet etti.

Ziyaret esnasında S.S 18 No.lu Taşıyıcılar Kooperatifi esnafının yeni yönetim için seçim yaptığını hatırlatan Şahin, "Yeni yönetiminiz hayırlı olsun. Rabbim utandırmasın. Sizler küçük bir seçim yaptınız. 7 Haziran da ise büyük bir seçim var. Allah bu seçimi özelde Bingöl genelde de ülke için hayırlı kılsın. Herkesin özgür ifadesiyle ve hiçbir baskı altında olmadan bir seçim olmasını diliyorum. Bingöl için bağımsız adaylığımızı koyduk. Bingöl`ün sıkıntı ve sorunları var. Bu sorunların birçok yönlü olacağını da biliyorum. Burada bir süre öğretmenlik yaptığım için Bingöl`de neler olup bitiğini biliyorum. Bingöl`de eğitim, sağlık, yol ve ulaşımda olduğu gibi başka alanlarda da sorunlar var. Sanayileşme konusunda sorunlar var. Kalkınma da en son sıralardayız.” dedi.  (İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir