• DOLAR 32.522
  • EURO 34.798
  • ALTIN 2419.735
  • ...
Siirt Üniversitesi 12 üniversiteyle protokol imzaladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siirt Üniversitesi, 18 ile 19 Mayıs tarihlerinde İran`ın Tebriz şehrinde düzenlenen Kafkasya Üniversiteler Birliği (KÜNİB) 5. Olağan Kongresi`ne katıldı. Üniversiteyi temsilen Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, Genel Sekreter Yrd. Doç. Dr. Adnan Memduhoğlu, Mevlana Değişim Programı Kurum Koordinatörü Yrd. Doç Dr. Fadıl Ayğan ve Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü`nden Uzman Mehmet Kenan Tan katıldı.

Kongrede Fen ve Sosyal Bilimler alanında çalıştay düzenlendi. Fen Bilimleri Çalıştay`ında Rektör Prof. Dr. Murat Erman, Sosyal Bilimler Çalıştayı`nda ise Yrd. Doç. Dr. Fadıl Ayğan Siirt üniversitesini temsil ettiler.

Kongre`de Siirt Üniversitesi, 14 farklı ülkeden 90`ı aşkın üniversitenin aktif katılımcı olduğu KÜNİB`e dâhil edildi. Böylece Siirt Üniversitesi, uluslararası anlamda dinamik bir kuvvet olma hamlelerine bir yenisini daha ekledi.

Üyelik Seremonisinin hemen ardından Siirt üniversitesi, gerçekleştirdiği görüşmeler sonucunda 12 üniversite ile Mevlana Protokolleri imzaladı. Üniversitenin protokol imzaladığı üniversiteler arasında İran`ın en gözde bilim kurumlarından biri olan Tebriz Üniversitesi ile 3 milyona yakın öğrencisi bulunan İslamic Azad Üniversitesi de bulunmaktadır.     (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir