• DOLAR 32.368
  • EURO 35.061
  • ALTIN 2325.136
  • ...
DÜ'de 'Doğu ve Güneydoğu'da Biyoçeşitlilik' sergisi açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dicle Üniversitesi Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Öğretmenliği 2. ve 3. sınıf öğrencileri tarafından Biyoloji dersi kapsamında biyoçeşitlilik konulu bir sergi açıldı.

Fen Bilgisi Öğretmenliği Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Hülya Aslan Efe sorumluluğunda açılan sergide, hayvanların, çiçeklerin ve bitkilerin fotoğrafları bulunuyor ve özellikleri ile isimleri 6 dilde yazılıyor.

Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sait Yücel, açılışını gerçekleştirdiği sergide, bölgede yaşayan canlıların tüm özellikleri ile fotoğraflanarak, çok farklı dillerde isimleri ile zenginleştirilen serginin bir ilk olduğunu belirterek, “Serginin amacı, öğretmen adaylarının her gün yanından geçtiği canlılar dünyasını yeniden keşfetmesini sağlamaktır. Bu yolla öğretmen adaylarının biyolojik çeşitliliğe yönelik farkındalığının arttırılmasını hedefliyoruz.” diye konuştu.

“Doğayı tanımadan Fen Bilgisi öğretmeni olunmaz”

Kampüste sayısız çiçek türünün olduğunu fakat papatya ve gelincik dışında hiçbir çiçeğin adını bilmediklerini belirten Yrd. Doç. Dr. Hülya Aslan Efe ise şunları söyledi: “Bu noktada ‘Doğayı Tanımadan Fen Bilgisi Öğretmeni Olunmaz’ sloganı ile yola çıktık. Öğrencilerin doğaya daha dikkatli bakmaları ve kaydetmelerini istedik. Fotoğraflar öğrencilerin kendisi tarafından çekilerek, canlı isimlerinin araştırmaları da yine kendileri tarafından yapıldı. Çok dilli olarak hazırlanan posterlerde, öğrencilerin kendi dillerinde tanıdıkları canlıların bilimsel adlarını ve diğer dillerdeki karşılıklarını öğrenmeleri sağlandı. 2. ve 3. sınıf Fen Bilgisi öğretmen adaylarının, araştırma ruhunu tattırmak için gözleme dayalı, saha araştırması yapmalarını destekliyoruz.”    (İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir