• DOLAR 32.384
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2326.163
  • ...
PKK yandaşlarının saldırısına uğrayan mağdur konuştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep`te İslami düğünü engelleyerek tevhid bayraklarına hakaret eden HDP/PKK yandaşlarının saldırısına uğrayarak yaralanan Mesut Yak, yaşadıklarını anlattı.

Aldığı bıçak darbeleri sonucu yaralanan ve 3 gün boyunca hastanede tedavi gören Mesut Yak, 30 kişilik HDP/PKK yandaşlarının saldırı anında ‘vurun öldürün` diyerek kendisini öldürmeye çalıştıklarını belirtti.

HDP/PKK yandaşlarının ilk olarak düğünlerini engellemeye çalıştığını belirten Yak, başından geçen olayı şu şekilde anlattı.

“Benim nişanım vardı, nişanım bittikten hemen sonra diğer bir kardeşimizin düğünü vardı oraya gittik. Düğün başladıktan belli bir süre sonra hemen ilahi grubunun cihaz fişlerini çektiler. Burada bu düğünü çalmayın dediler. Ondan sonra biz bu tevhid bayraklarını burada istemiyoruz. Burada İslami düğün çalmayın diye bağırdılar. Düğünde bulunan davetliler engel olmaya çalıştılar yaptıklarının uygun olmadığını söylediler. Daha sonra saldırmaya başladılar. Bir arkadaşımız yaralandı. Daha sonra düğün dağıldı.”

“Tekme ve tokatlarla vurmaya başladılar”

Düğünde hıncını alamayan HDP/PKK yandaşlarını ertesi gün de kendilerine saldırdığını belirten Yak, “Ertesi gün bir arkadaşımla yürürken o sokakta bulunan bir kahveden ilk önce 3-4 kişi yanımıza geldi. Bize dün düğünü olan kişiler sizler misiniz? Diye sordular. Bizler evet deyince hakaretler etmeye başladılar. İlk önce arkadaşıma saldırdılar. Ben de engel olmaya çalıştım. Ondan sonra bir kişi arkadan ban vurunca yere devrildim. Tekrar ayağa kalkınca arkadaşımla bizi birbirimizden ayırdılar. Ondan sonra beni yere attılar. Tekme ve tokatlarla vurmaya başladılar.” dedi.

“HDP/PKK yandaşları vurun vurun öldürün diye bağırıyorlardı”

HDP/PKK yandaşlarının ‘Allah`ın davasını savunmak sana mı kaldı` diyerek kendisine 30 kişilik bir grupla bıçakla saldırdığını söyleyen Yak, “Oradan bir kişi bana durun bunu öldürelim. Haşa ‘Allah`ın davasını savunmak sana mı kaldı` diyerek biri kafamı yere vuruyordu, arkadan da bıçakla saldırıyorlardı. Daha sonra kalabalık bir grup kahveden çıkarak vurun vurun öldürün diye bağırıyorlardı. İçlerinden biri artık kanı aktı bırakın dedi. Daha sonra evimiz yakındı, kendi imkânlarımla eve gittim. Başıma toplananlar 30 kişiden fazla idi.” ifadelerini kullandı.

“Müslümanlardan ve İslam`dan nefret ediyorlar”

Uğradığı saldırı esnasında HDP/PKK yandaşlarının İslam`a ve Müslümanlara olan kinlerini yüzlerinde okuduğunu aktaran Yak, “Bunların zihniyeti bellidir. Her fırsatta Müslümanlara saldırıyorlar. Her yerde kendileri hâkim olmak istiyorlar. Hiçbir Müslümana tahammülleri yoktur. Bunlar Müslümanlardan ve İslam`dan adeta nefret ediyorlar. İşte bunun en son örneğini Diyarbakır`da gördük. İşte Yasin Börü ve arkadaşlarını ilk önce üst kattan aşağı atıyorlar, ardından yakıyorlar, araba ile üstlerinden geçiyorlar, başını taşlarla eziyorlar. Bunların İslam`a olan düşmanlıkları ilk değil.” diye konuştu. 

Gaziantep`te İslami düğünü engelleyerek tevhid bayraklarına hakaret edip kaldırılmasını isteyerek düğündeki davetlilere saldıran HDP/PKK yandaşları, bir gün sonra da evine gitmekte olan Mesut Yak`a saldırarak 5 yerinden bıçaklamıştı.  (İbrahim Koçyiğit - İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir