• DOLAR 32.333
  • EURO 35.167
  • ALTIN 2313.164
  • ...
SON DAKİKA
Barzani`den KDP-İ ile PKK`ye mektup!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Barzani, PKK ile KDP-İ arasındaki gerginliğin büyümemesi için hükümetin müdahale etmesi gerektiğini ifade ederek, “Kürdistan`ın hesaplaşma meydanı yapılmasına izin vermeyeceğiz” dedi.

Barzani, Doğu Kürdistan - Güney Kürdistan sınırındaki gerginlik konusunda PKK ile Kürdistan Demokrat Partisi – İran`a (KDP-İ) mektup gönderdi.

Başkanlık internet sayfasında yayımlanan mektupta, Barzani, dün PKK ile KDP-İ arasında yaşanan gerginlik ve çatışmayı şiddetle kınadı.

 Barzani, mektupta, “Kürdistan topraklarını siyasi hesaplaşma ve tasfiye meydanına dönüştürlmesine izin vermeyeceklerini” kaydetti.

İç savaşın hiçbir tarafa faydası olmadığına vurgu yapılan mektupta, “Daha önce belirttiğim gibi, kardeş kavgasının haram kılınması gerektiğini tekrarlıyorum. Kürt, Kürt`ün kanını dökmemeli” dedi.

 Barzani, tarafların ulusal sorumluluk üstlenmesi gerektiğini kaydederek, bu tür olayların tüm Kürt milletinin imajına zarar verdiğini ifade etti.

Barzani, Kürdistan Bölgesi Hükümeti`nin gerginliğin büyümemesi ve durumun kontrol altına alınması için çaba göstermesi gerektiğinin de altını çizdi.(Rûdaw)

Bu haberler de ilginizi çekebilir