• DOLAR 32.32
  • EURO 35.128
  • ALTIN 2296.718
  • ...
Avrupalı Müslüman gençler İsviçre Alplerinde buluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İsviçre'nin Basel kentinde İslami hizmetlerini sürdüren Said Nursi Vakfı'nın, bu yıl 22-25 Mayıs tarihleri arası İsviçre`nin St. Gallen kantonu sınırları içerisinde yer alan Flumserberg tatil bölgesinde 6'ıncısını düzenlediği Avrupa Müslüman Gençlik Şöleni etkinliği, yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Avrupa`nın 7 ülkeden gelerek İsviçre Alplerinde bir araya gelen Avrupalı Müslüman Gençlerin buluşması, renkli görüntülere sahne oldu.

Almanya, İsviçre, İtalya, Hollanda, Fransa, Avusturya ve Belçika'dan Gençlik Şöleni'ne katılan yaklaşık 200 dolayındaki Müslüman genç, bir taraftan haramlardan uzak tatil yapmanın tadını çıkarırken, diğer taraftan 4 gün süren şölen boyunca, kendilerine verilen seminerler aracılığıyla ailelerine ve yaşadıkları topluma karşı olan sorumluluklarının neler olduğu hususunda önemli bilgiler edindi.

Gençlik Şöleninde Nurullah Kuray sürprizi

Avrupalı Müslüman Gençler, 4 gün süren  tatil şöleninin  2. gününde, Türkiye`den gelen ilahi sanatçıları Bilal Güler ile Nurullah Kuray'ın seslendirdiği ilahi, ezgi ve marşlar eşliğinde halay çekip eğlendi. Müslüman Gençler, aynı gün Futbol oynama ve havuzda yüzme fırsatı da buldu. Ayrıca, uzun yıllar gençlere yönelik çalışmalar içinde yer alan eğitimci Muhammed Fatih Demirtaş'ın, arada esperiler yaparak, ‘Bireycilik (İndividualism) nedir?` başlıklı seminerini dikkatle dinleyen gençler,   sunum sonrasında  kafalarında yanıt arayan sorularını Demirtaş`a yöneltti.

“Hz. Ebuzer gibi bir birimize kefil olabilmeliyiz”

Şölenin dolu geçen 2. Günü Skeç türünde hazırlanan oyunların gösterimiyle sona ererken, 3. Günü sabahleyin erkenden kalkan Müslüman Gençler, yiyeceklerini yanlarına alıp yaya olarak yaklaşık 1,5 saatlik mesafedeki Seebenalp gölü kenarına doğru yürüyüşe çıktılar. Yerden bin 600 metre yükseklikteki göl kenarına varıldığında kısa bir sohbet yapan eğitimci M. Fatih Demirtaş, Hz. Muhammed`in (sav) vefatı sonrası Hz. Ebuzer (ra) ile bir başka sahabe arasında gelişen olayı aktararak, gençlerin kendi aralarında bir birilerine kefil olacak kadar dürüst ve ilkeli bir yaşam sürmeleri gerektiği üzerinde durdu.

Yaklaşık 4 saat süren dağ yürüyüşünden sonra öğle namazının yaklaşmasıyla konaklama merkezine geri dönen Müslüman Gençler, namazlarını toplu halde eda ettikten sonra, konuklama merkezi yakınındaki raylı kızak kayma pistine giderek, heyecan dolu anlar yaşadılar. Raylar üzerinde kızak kaymayı tercih etmeyeler gençler ise, teleferik ile göz kamaştırıcı manzarasıyla meşhur olan Walen gölü sahiline indiler.

Tekbir sesleri Alp Dağlarında yankılandı   

Sanatçı Bilal Güler`in vereceği konserin başlamasına yakın konaklama merkezine geri dönen gençler, konser öncesi halat çekme yarışması yaptı. Ardından konserin başlamasıyla Bilal Güler`in seslendirdiği hareketli eserlerin eşliğinde halay çeken Müslüman Gençler, tekbir sesleriyle Alp Dağlarını inlettiler.

Namazların toplu bir şekilde kılındığı, yemeklerin beraber yenildiği, seminerlerin topluca izlendiği Gençlik Şöleninin son gününde, gençlerle yapılan değerlendirme toplantısının ardından, Müslüman Gençler, buruk bir şekilde bir birleriyle vedalaşarak gruplar halinde tatil bölgesinden ayrıldılar.

“Talebi karşılayamadık, özür dileriz”

Öte yandan Said-i Nursi Vakfı`nın düzenlediği Gençlik Şöleni`ni İlke Haber Ajansı`na (İLKHA) değerlendiren vakfın Gençlik Kolu Başkanı Gökhan Erçin, şölene katılanlara ve ebeveynlerine müteşekkir olduklarını ifade ederek, “6 senedir düzenlediğimiz Gençlik Şölenine katılım her yıl artarak devam ediyor. Bizi sevindiren katılımdaki bu artış, organizasyon anlamında çok iyi tecrübeler kazandırırken, öte taraftan talebi karşılamakta zorluk çekiyoruz. Bizim hedeflediğimiz ve uygulamaya koymak istediğimiz bir faaliyet konseptimiz var. Bunlar şölenin yapılacağı yerin veya bölgenin İslami açıdan uygunluğu, coğrafi açıdan ulaşılır olması, katılımcılarla bire bir iletişime geçilebilinmesi, programlarda aksaklık olmaması, katılımcıların temel ve genel ihtiyaçlarının giderilebilmesi ve verimliliğin arttırılabilmesi gibi konularda zorluk çekiyoruz. Bu sene yapılan Gençlik Şöleni, kalabalık ve coşkulu bir şekilde geçti. Otel kapasitesinin 120 kişi olmasına rağmen, Avrupa`nın 7 ülkesinden gelen 200 civarında genci ağırladık.  Aradıkları halde yer darlığından dolayı çocuklarını kabul edemediğimiz ebeveynlerden de mazeretimizi kabul etmelerini temenni ederken, haklarını helal etmelerini diliyoruz. İnşallah önümüzdeki yıl yapılacak şölende herkesin talebini karşılayacak bir Gençlik Şöleni organize ederek, onların da gençlerinin de katılmasına olanak sağlayacağız” dedi.  (Basri Özmen – İLKHA)


































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir