• DOLAR 32.598
  • EURO 34.785
  • ALTIN 2404.927
  • ...
Abbas`ı İstifaya Çağırdılar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Filistinli on sekiz önemli şahsiyet Mahmut Abbas’ın daha önce “iki kişi benim ayrılmamı istiyorsa ben onların üçüncüsü olacağım ve istifa edeceğim” sözünü hatırlatarak, başkanlık koltuğundan inmesini istedi.
 
Filistinli önde gelen şahsiyetler, Filistin`in Kurtuluşu İçin Ulusal Programa Doğru başlığıyla yayınladıkları bildiride, Mahmut Abbas’ın bu sözü söylemekle büyük bir cesaret örneği sergilediğini belirttiler.
 
Yayınlanan bildiride ayrıca şu ifadelere yer verildi: “Abbas bu sözüyle oyların %99.99’uyla defalarca iktidar koltuğuna oturan üçüncü dünya ülkelerinin liderlerine fark atmış oldu. Çünkü bu söylemiyle maiyetinde kendisini istemeyen iki kişinin bile olmadığını halkın yüzde yüzünün güvenini aldığını iddia ediyor. Bu iddia kuşkusuz geçersiz bir iddiadır.”
 
Bildiriye imza atanlardan Fetih Devrim Konseyi üyesi Rabhi Halum yaptığı açıklamada “Abbas bu koltuğu bırakmalı ve emekliye ayrılmalıdır. Filistin halkını felakete götüren Abbas`ın, toprağın %82`sinden vazgeçip %18’ini kabul ederek bu davayı yok etmeye niyeti var” dedi.
 
Bildiriye, Bessam Eş-Şak’a, Dr. Abdüssettar Kasım, Adil Semmare, Ğazi Abdulkadir El-Hüseyni, Dr. Rabhi Halum, Dr. Abdurrahim Kettane, Saadet Erşid, Halil Nahle, Abdullah Hamude, Abdulkadir Yasin, Adil Salim, Dr. İbrahim Hamami, Hilmi Belbisi, Eymen El-Lebdi, Usame Aylan, Nidal Hamad, Ahmed Ed-Debeş ve Yusra El-Kürdi gibi önemli şahsiyetler imza attı.

Filistinhaber

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir