• DOLAR 32.501
  • EURO 34.78
  • ALTIN 2489.61
  • ...
SON DAKİKA
Kızıltepe'de TÜBİTAK Bilim Fuarı açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kızıltepe ilçesindeki Yol-İş Sendikası Ortaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan Edebiyat, Tarih, Fen Ve Teknoloji, Felsefe, Tıp ve birçok alanda insan hayatını kolaylaştıracak çalışmalardan oluşan TÜBİTAK bilim fuarının açılışı yapıldı.

Açılışa, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Sabahattin Genç, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mahmut Akan, Hüseyin Akdağ, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Hadi Gökdemir, İlçe Emniyet Müdürü Abdullah Ergen, ilçe Şube Müdürü Lokman Resuloğlu,  kurum müdürleri, öğretmenler, öğrenci ve vatandaşlar katıldı.

Okul müdürü Mehmet Öncü’nün açılış konuşmasının ardından  söz alan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Sabahattin Genç, bilim fuarında emeği geçenlere teşekkür ederek, “Günümüzde bilginin üretilmesi ve pazarlanması, toplumların gelişmişlik düzeyinin en önemli kriteri haline gelmiştir. Okullarımızda en iyi öğretim metodu olan ‘yaparak, yaşayarak, öğrenme’nin itici güçlerinden biri bilim fuarları olmuştur. Bu fuarlar sayesinde öğrencilerimiz bilimsel merak ile düşünce sistemini entegre ederek, problem çözme becerilerini geliştirmektedirler. Aynı zamanda bu araştırma projeleri ve bilimsel projeler sayesinde, bilginin geliştirilmesi yeni buluşlara yol açacaktır.” şeklinde konuştu.

Açılışın ardından Projenin koordinatör öğretmeni Erkan Zileli, fuarı gezen ziyaretçilere eserler hakkında bilgi verdi.  (Mehmet Aslan-İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir