• DOLAR 32.373
  • EURO 35.012
  • ALTIN 2325.488
  • ...
Sason aşiretlerinden Aydın Gök`e destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman`ın Sason ilçesinde bulunan büyük aşiretler 7 Haziran Milletvekili Seçimlerinde Aydın Gök`ü destekleme kararı aldı.

Sason`dan konvoy halinde Batman il merkezine gelen Bıdri, Derxani, Celali, Korami, Şigo, Begrini, Şarro ve ilçe sınırları içersindeki diğer aşiretlerin mensupları Batman Park AVM`nin önünden sloganlar eşliğinde Aydın Gök`ün seçim lokaline kadar kortej halinde yürüyüş yaptı. Yürüyüş sırasında kitle sık sık “Biji Aydın Gök”, “Aydın Gök Meclise”, “Batman-Sason el ele” ve “Aydın Gök Gelecek Batman Huzur Görecek” şeklinde Kürtçe ve Türkçe sloganlar attı.

Kalabalık grubu karşılayan Batman bağımsız milletvekili adayı Aydın Gök, ziyaretçilerle tek tek ilgilenip kucakladı.

Seçim lokali önünde toplanan coşkulu kalabalığa hitap eden Gök şunları söyledi: “Selam olsun siz Müslüman Sasonlu çilekeş kardeşlerime. Salavat ve tekbirlerle geldiniz ağzınıza ve ayağınıza sağlık. Müslüman halk olarak Rabbim muhabbetimizi arttırsın. Allah Resulullah`ın bayrağı altından bizi birleştirsin. O Muhammedi sesi ve nefesi mescitlerde dalgalandırdığı gibi Mecliste de dalgalandırsın inşallah.”

Diğer bölgeleri gezdikleri gibi bu seçim döneminde de Sason`un bölgelerini köy köy mezra mezra gezdiklerini belirten Gök, “Gördük ki hizmet adına bir şey gitmemiş ve biz de müşahede ettik ve kardeşlerimizden de duyduk. Yüzde 80`lere varan oy oranlarıyla kendilerine destek verildiği halde bugüne kadar maalesef üç dönemdir iktidarda olan hükümet hizmet namına bir şey götürmemiştir. Biz bunları gördük ve kardeşlerimizden de dinledik. Emin olun bu 21. yüzyılda da henüz araçların giremediği yerler var Sason`da. Belki biraz sarp olabilir ama ben Karadeniz`i de gördüm. Karadeniz`in sarp yerlerine kadar asfalt gitmiş. Bugün için denizin altından yol götürüyoruz diye sevinen ve böbürlenen iktidar Sason`un köy ve mezralarına yol götüremez mi?” şeklinde konuştu.

"Biz millete hizmetkâr olmak için Meclise gideceğiz"

Batman milletvekillerini eleştiren Gök, “Rabbim kısmet ederse çok farklı milletvekilleri göreceksiniz. Şu ana kadar siyasetçinin ismini veya siyaseti icraatsızlıkları, sahtekârlıkları ve vurdumduymazlıkları ile kirletmiş olan o algıyı biz değiştireceğiz. İsimleri milletvekilidir. Milletin vekâletini alıp oraya gidiyorlar ama maalesef oraya gittikten sonra sadece şahıslarını, ailelerini, aşiretlerini veya birkaç yandaşlarını memnun etmeye çalışıyorlar.  Biz söz veriyoruz ki öyle olmayacağız. Biz oraya efendi olmak için gitmiyoruz. Buna hakkımız yoktur. Millet bize vekâlet verirken hizmetkâr olalım diye yetki verecek. Biz meclise gidince kendi ailemize, çevremize ve aşiretimize rant sağlamak için gitmiyoruz Allah şahittir. Biz millete hizmetkâr olmak için meclise gideceğiz, bundan hiç şüpheniz olmasın.” ifadelerini kullandı.

Batman milletvekillerinin kente hizmetlerinin olmadığını söyleyen Gök, “Biz meclis tutanaklarına baktık. Emin olun bu insanlar sıfırcı milletvekilleri. Karneleri sıfırlarla doludur. Bu halk sıfırcı milletvekilleri istemiyor. Bunların Batman için doğru dürüst bir talepleri ve soru önergeleri olmamıştır. Sadece HDP`li bir milletvekili soru önergesinde 'Sason`da bir öğretmenin çocukları camiye Cuma namazına götürmesini dile getirmiş. Bu durum ağırlarına gitmiş. Bir direği ise sadece rahmetli Erbakan Hoca`nın vefat yıl dönümünde konuşma yapmış. Bunların dışında bir icraatları olmamıştır. Bizi seçerseniz bu milletvekilleri orada neler yapmış biz de onu göreceğiz.” dedi.

Aydın Gök`ün konuşmasının ardından Kürtçe bir konuşma yapan HÜDA PAR Şura Üyesi Beşir Şimşek, Sasonluların kedilerine vermiş olduğu destekten dolayı teşekkürlerini dile getirdi.

Konuşmaların ardından Aydın Gök, seçim lokalinden oturup halkla sohbet etti. (İLKHA)






















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir