• DOLAR 32.388
  • EURO 35.075
  • ALTIN 2326.544
  • ...
Ağrı`da `İlköğretim Kurumlarına Devam Oranlarının Artırılması Projesi`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti`nin finanse ettiği Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından uygulanan “İlköğretim Kurumlarına Devam Oranlarının Artırılması Projesi” kapsamında okula devamın önemine ilişkin farkındalığın artırılması amacıyla Ağrı`daki okul idarecilerine yönelik bir toplantı düzenlendi. 

Özel bir otelde düzenlenen toplantıya, Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü Eğitim Politikalar Daire Başkanı Fatih Başak, Vali Yardımcısı Rasim Belge, İl Milli Eğitim Müdürü Hatem Dursun, Maarif Müfettişleri Başkanı Ahmet Barbak, Milli Eğitim Müdür yardımcıları İshak Hasanoğlu ve Neriman Karakoç, şube müdürleri, okul idarecileri ve proje ekibi katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Hatem Dursun, “İlköğretim Kurumlarına Devam Oranlarının Artırılması Teknik Destek Projesi, Avrupa Birliği`nin mali katkısı ile Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından uygulamaya konulmuştur. Süresi 24 ay olan projede ilimiz 12 pilot ilden biridir.” dedi.

Dursun, “Daha önceki yıllarda da Bakanlığımızın koordinesinde yürütülen projelerle hem okul terklerinin azaltmasına yönelik çalışmalar hem de okullaşmaya yönelik çalışmalar yapılmıştır. Müdürlüğümüzün 4 yıldır başarı ile sürdürdüğü ‘Yarın Sizdeyiz Projesi` kapsamında yapılan ev ziyaretleri ile okula gönderilmeyen kız ve erkek çocuklarımızın okula gönderilmesi için ikna çalışmaları yapılmıştır. Bunun yanında okula devam noktasında sıkıntılı olan öğrencilerimizin velilerine yönelik çeşitli eğitimler verilmiş ve ziyaretler yapılmıştır. ” diye konuştu.

Toplumların geleceğine yön veren en önemli unsurlardan birinin eğitim olduğunu belirten Fatih Başak ise “Eğitimin temel doğrularından olan eğitime erişimin sağlanması için kapsayıcı eğitim ilkelerini hayata geçirmeli, çocukların temel eğitim ve ortaöğretim süreçlerini zamanında tamamlayabilmelerini sağlamalıyız. Bunu yaparken, eğitimin kalitesini de artırarak her bir gencin çağın gerektirdiği özelliklerle donanmış şekilde mezun olmasını garanti altına almalıyız.” şeklinde konuştu.

Başak, son olarak şunları söyledi: “ Yüzyılımızın en önemli ve öncelikli sorun alanlarından biri olan eğitim hakkına erişim, her çocuk için hayati öneme sahip temel bir haktır. Bu nedenle çocuklarımızın eğitime erişimleri hususunda önlerine çıkan engelleri kaldırmak ve hakkaniyeti sağlamak hepimizin en temel görevlerinden biri olmalıdır. Düzenli olarak okula devam, çocuklarımızın hayata en iyi şekilde başlamaları için onlara verebileceğimiz en iyi hediyedir. Okula düzenli olarak devam etme alışkanlığını erken yaşta edinen çocuklar tüm eğitim hayatları boyunca bu alışkanlığı sürdürürler ve bu da onların eğitim hayatlarında boşlukların oluşmasını engelleyerek yaşamlarını şekillendirir. ”

Konuşmaların ardından İletişim ve Ağ Oluşturma Uzmanı Ayça Günçakın, “İlköğretim Kurumlarına Devam Oranlarının Artırılması” projesinin tanıtımını yaptı. (İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir