• DOLAR 32.552
  • EURO 34.878
  • ALTIN 2431.046
  • ...
İçkale Müze Kompleksi açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesinde bulunan ve uzun süredir restorasyon çalışmaları yapılan İçkale Müze Kompleksi’nin çalışmaları tamamlanarak bu gün Kültür Bakanı Ömer Çelik, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı M. Mehdi Eker, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy ve vatandaşlar katılımıyla hizmete açıldı.

Vali Aksoy’un Açılış konuşmasından sonra konuşan Kalkınma Bakanı Yılmaz, İçkale’nin, İslamiyet’in Anadolu’ya açılan kapısı olduğunu belirtti.

İçkale gibi kültür alanlarına önem verilmesi gerektiğini belirten Bakan Yılmaz, “Buraya gelip gezenler, çok daha farklı düşüncelere girer. Bu alanları kültürel hayatımıza yansıtmak zorundayız. İdeolojik söylemleri bir kenara bırakalım. Kalkınma platformu kurup, Diyarbakır’a yakışanı yapalım. Bu eserler Diyarbakır’a hayırlı olsun.” dedi.

Gıda ve Tarım Bakanı Ekeri ise, Diyarbakır insanının binlerce yıl içerisinde birçok medeniyete tanıklık ettiğini belirterek, “ Osmanlı döneminden sonra yanlış idari uygulamalar, insan haklarını dikkate almayan yönetim sistemi ve tekçi anlayışı bugünlerde birebir taklit eden bir diğer anlayışın bu şehirde tekrar baskıyı, zulmü, tek tipçiliği uygulamaya çalıştığını maalesef görüyoruz. Ders alınması gerekirken ve o hataların bir daha tekrarlanmaması sağlamak gerekirken, geçmişte yapılan uygulamaların bir benzeri başka aktörler tarafından yapılıyor.”ifadelerine yer verdi.

Son olarak konuşan Kültür ve Turizm bakanı Ömer Çelik, Devletten kaynaklanan ret, inkâr ve asimilasyon politikalarının sona erdiğini söyledi.

Bakanlar ve katılımcılar, daha sonra müzede incelemelerde bulundular. (Emrah Deniz, M. Sıddık Bilge / İLKHA)































































Bu haberler de ilginizi çekebilir