• DOLAR 32.383
  • EURO 35.107
  • ALTIN 2326.38
  • ...
Domotex Turkey Makine Halısı Fuarı Gaziantep'te açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep Ortadoğu Fuar Merkezi'nde düzenlenen törenle kapılarını ziyaretçilerine açan Fuar’ın açılışına katılan TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Türkiye'nin 2023 yılında ilk 10 ülke içinde olmayı hedeflediğini söyledi.

Hannover Fairs Turkey Fuarcılık organizasyonunda gerçekleştirilen ve Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği, Gaziantep Halıcılar Odası ve Gaziantep Ticaret Odası işbirliğinde gerçekleştirilen fuarın açılışına, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Güneydoğu Halı İhracatçıları Birliği Başkanı Selahattin Kaplan ile oda başkanları ve davetliler katıldı.

Üç gün boyunca açık olacak olan fuarda, halı makineleri ve halı firmalarının ürünleri yer alırken, fuarın saat 09.00 ve 18.30 saatleri arasında ziyaret edilebileceği belirtildi.

Fuarın açılış konuşmasını yapan GTO Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, halının başkentinde gerçekleştirilen fuarla sektör temsilcilerini buluşturduklarını söyledi.

Birçok alanda nitelikli eleman arandığına dikkat çeken Çiçek, "Her işsizlik rakamları açıklandığında tartışma yaşıyoruz. Birçok yerde nitelikli elaman aranıyor. Sanayimizin en önemli sorunu nitelikli elamandır. 193 üniversitemiz oldu bu sevindiricidir. Rakamlar bizi yanıltmasın, rakamlar her zaman kaliteye tekabül etmiyor. Kaliteli eğitim veremezsek sayılar sorunları çözmeye yetmez.” dedi.

Bilgi üreten toplumla, bilgiyi kullanan toplum arasındaki makasın her geçen gün açıldığını söyleyen Çiçek, “Başkalarının ürettiği bilgiyi kullanan değil, kendi ürettiklerimizi kullanma mecburiyetimiz var. Şu anda Türkiye, 17'nci büyük ekonomi ülkesidir. Türkiye 2023 yılında ilk 10 ülke içinde olmayı hedeflemektedir. Bunun için de daha çok çalışması gerekir.” ifadelerini kullandı.

Güneydoğu Halı İhracatçıları Birliği Başkanı Selahattin Kaplan ise, 8 yıl önce başladıkları fuarın önemli noktalara ulaştığına dikkat çekerek, sektörde 180 üretici firmanın bin 400 son teknoloji halı tezgahıyla yılda 350 milyon metrekare halı dokuduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından fuar düzenlenen törenle açılırken, Çiçek ve protokol fuarda kurulan standları gezerek incelemelerde bulundu.  (İbrahim Koçyiğit - İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir