• DOLAR 32.331
  • EURO 35.072
  • ALTIN 2299.086
  • ...
Darbeci Mısır yönetimi Gazze tünellerini yıkmaya devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mısır'ın darbe yönetimi Ordu Sözcüsü Tuğgeneral Muhammed Semir, son 6 ayda Gazze sınırındaki 521 tüneli yıktıklarını bildirdi.

Yarı resmi El-Ahram gazetesine yapılan açıklamada, darbe ordusunun son 6 ayda Gazze Şeridi'nden, Mısır'ın Kuzey Sina vilayetine uzanan 521 tüneli imha ettiği açıklandı.

Semir, Gazze Şeridi ile Mısır arasında bulunan tünelleri tamamen "ortadan kaldırmak" için çalışma yaptıklarını da söyledi.

Gazze'de seçimle işbaşına gelen Hamas'ın 2007 yılında yönetimi devralmasının ardından, Mısır sınırdaki Refah Sınır Kapısı'nı ticari geçişlere kapatmıştı. Terör rejimi israil ablukası ve söz konusu kapının kapatılması nedeniyle Filistinliler, o tarihten itibaren temel ihtiyaçlarını giderebilmek için tünellere yönelmişti. 

Mısır'da 2013 yılındaki askeri darbenin ardından iş başına gelen Sisi yönetimi ise Gazzelilerin "can damarı" olarak gördüğü tünelleri yıkmaya başlamıştı. Söz konusu tünellerden başta temel gıda maddeleri ve ilaç olmak üzere, canlı hayvandan otomobile kadar Gazze halkının ihtiyacı olan birçok malzemeyle akaryakıt geçiriliyordu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir