• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Meteoroloji`den Uyarı: `Kar Yağışı Bekleniyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye, soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına girdi. Yurdun batısı dışında tüm bölgelerde yağış bekleniyor.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü`nün yaptığı son değerlendirmelere göre, ülkemizin büyük bir bölümünde görülecek olan yağışların; genellikle yağmur, iç ve doğu bölgelerimizde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması tahmin ediliyor. İç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Hava sıcaklığında yurt genelinde önemli bir değişiklik beklenmiyor. Sıcaklık, mevsim normallerinin altında seyretmeye devam edecek.

DEPREM BÖLGESİNDE HAVA DURUMU

Deprem bölgesi Van`da soğuk ve yağışlı hava etkisini sürdürecek.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, kent merkezi yarın parçalı ve çok bulutlu, çevreleri de hafif kar yağışlı geçecek.

Van`da hava, 17 Kasım Perşembe günü parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksek kesimleri kar yağışlı olacak.

Havanın, 18 Kasım Cuma günü ise parçalı ve çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı olması bekleniyor.

Bölgede, 3 gün boyunca sabah ve gece saatlerinde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayının görüleceği tahmin ediliyor.

HAFTA SONU HAVA NASIL OLACAK?

Türkiye`yi etkisi altına alan soğuk ve yağışlı hava cuma gününden itibaren yurdun doğu bölgesine hareket edecek. Cumartesi günü, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu bölgesinde yağış bekleniyor. Pazar günü ise Orta ve Doğu Karadeniz bölgesinde yağmur, Doğu Anadolu Bölgesi`nin doğusunda karla karışık yağmur ve kar bekleniyor.

5 GÜNLÜK HAVA DURUMU

Bu haberler de ilginizi çekebilir