• DOLAR 32.375
  • EURO 35.011
  • ALTIN 2325.764
  • ...
"Sevgi Her Engeli Aşar"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl’de engelliler ile dayanışma kapsamında Tüm Engelliler Derneği tarafından “Sevgi Her Engeli Aşar” konulu bir program gerçekleştirildi. Bingöl Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa, Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, 22. Dönem Afyonkarahisar Milletvekili Dr Mahmut Koçak, Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ahmet Burtaşkıray ile çok sayıda vatandaş katıldı.

“Engelleri aşmak için empati kurabilmeli”

Bingöl Tüm Engelliler Derneği Başkanı İdris Canlı’nın seslendirdiği slayt gösterisi ile başlayan programda bir konuşma yapan Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, engelli vatandaşları anlamanın en iyi yolunun empati kurabilmekten geçtiğini belirterek, “Dünya milletleri arasında önemli bir yer oluşturmak istiyorsak, toplumun her kesimini güçlü kılmalıyız. Hiçbir ferdi dışlamamalı, ötekileştirmemeliyiz, o zaman tam manasıyla kalkınmış toplum oluruz. Bu konuda sorumluluk başta bende, sonra da herkestedir." dedi.

Türkiye’de gittikçe yaygınlaşan engelli vatandaşlara yönelik istihdamların Bingöl’de de giderek arttığını belirten Köşger, “Bir toplumda demokrasinin ne kadar nüfus ettiğini anlamak için sivil toplum kuruluşlarının ne kadar güçlü olduğuna bakmalıyız. Bingöl’de en güçlü sivil toplum kuruluşlarından biri de Tüm Engelliler Derneğidir. Kendilerini tebrik ediyorum ve başarılar diliyorum.” şeklinde konuştu.

Program, 60 adet tekerlekli sandalyenin engelli ailelerine hediye edilmesi ile sona erdi.   (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir