• DOLAR 32.381
  • EURO 35.035
  • ALTIN 2325.169
  • ...
Almanya'nın Giessen şehrinde Kutlu Doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Avrupa Peygamber Sevdalıları insiyatifi ve Gissen Medrese Eğitim Vakfı  tarafından, Almanya’nın Gİessen şehrinde Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan “Eşsiz Önder Hz. Muhammed” temalı Kutlu Doğum etkinliği, Giessen Medrese Eğitim Vakfı adına Münir Kılıçarslan’ın selamlama konuşmasıyla devam etti. Kılıçarslan konuşmasında, Hz. Peygamberin mübarek veladetleri münasebetiyle düzenlenen etkinliğe katılımda bulunan Peygamber aşıklarına teşekkürde bulunduktan sonra, Avrupa’da Hz. Peygamberi anma ve anlama adına yapılan Kutlu Doğum etkinliklerinin önemine dikkat çekti.

Türkçe ve Kürtçe olarak  Mevlid-i Şerifin okunduğu programa konuşmacı olarak Yahya Abaylı katıldı. Abaylı yaptığı konuşmada, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in örnek ve üstün ahlakının tüm insanlık için en güzel model olduğunu belirterek, “Peygamberimizi (sav) anlamanın yolu, vahyin talebeleri olan ashabı anlamaktan geçer. Ashabına vahyi işleyen Peygamber (sav), onların sırdaşı, onların dertleriyle dertlenen en yakın arkadaşıydı.   Peygamberin bu sıcak yaklaşımını gören ashab-ı kiram, hayatlarının günlük reçetesini ondan alırlardı. Ancak vahyi yüz yüze dinliyor olmalarına rağmen,  bundan nasiplenmeyenler , İmana yanaşmayanlar da olmuştur ki, bunlar kafir grubudur. Diğer bir grup ta nifak ehli, yani kalpleri vahye ve peygamberliğe karşı hastalıklı olanlardır.” şeklinde konuştu.

Dünya Kur’an güzel okuma birincilerinden Kari  Hassan Sadıki’nin okuduğu Kur’an ziyafetiyle devam eden programda, Vahdet Kız ilahi grubu, Vahdet İlahi grubu, Susa İlahi Grubu ve Özlem Ajans sanatçılarından Nurullah Kuray, Peygamber Efendimiz üzerine bestelenen birbirinden güzel ilahiler seslendirdi. Okunan ilahilere salondaki Peygamber Sevdalılarının da coşkulu bir şekilde eşlik ettikleri görüldü.

Giessen’de düzenlenen “Eşsiz Önder Hz. Muhammed” temalı Kutlu Doğum etkinliği yapılan ism-i azam duasıyla sona erdi. (Muhsin Emiroğlu - İLKHA)

















Bu haberler de ilginizi çekebilir