• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Yapıcıoğlu: Belediyeler mübarek beldelere hak ettiği değeri vermediler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR`ın desteklediği Diyarbakır bağımsız milletvekili adayı Zekeriya Yapıcıoğlu, Eğil ve Dicle ilçelerinde seçim irtibat bürolarının açılışında halka hitap etti.

 Eğil`e çok sayıda aracın katıldığı konvoyla giriş yaptıktan sonra şehirde esnaf ziyareti yapan Yapıcıoğlu`na HÜDA PAR Eğil ilçe Başkanı Ali Durgunsu ve partililer eşlik etti.

Eğil ilçe bürosunda halka hitap eden Yapıcıoğlu, daha önce bölgede sadece 2 partinin olduğunu, belirterek alternatifsizlikten dolayı halkın iki parti arasında sıkışıp kaldığını bu nedenle şehirlerin bile köy görünümünde olduğunu kaydetti. Yapıcıoğlu, ne merkezi hükümetin ne de belediyelerin mübarek beldelere ve şehirlere hak ettiği değeri verdiğini ifade etti.

“Merkezi ve yerel yönetimler kendilerini hizmet etmek zorunda görmüyor”

Merkezi ve yerel yönetimlerin kendilerini hizmet etmek zorunda hissetmediklerini ifade eden Yapıcıoğlu bunun nedenini ise,  “Çünkü kendilerinin alternatifsiz olduğunu düşündüler ve sizi de kendilerine oy vermek zorunda gördüler. Eğer sizi kendilerine mahkum bilmeye devam ederlerse bundan sonra da kendilerini size hizmet getirmek zorunda görmeyeceklerdir.” şeklinde açıkladı.

“Sizin oylarınız hiç kimsenin çantasında keklik değil”

Eğil`in hak ettiği yerde olmadığını dile getiren Yapıcıoğlu, “Diğer ilçeler de öyle, Diyarbakır merkezi de öyle. Eğer gerçekten onların gözünde değerli olduğunu hatırlatmak istiyorsanız, eğer gerçekten onların vekil sizlerin asil olduğunuzu onlara göstermek istiyorsanız bunu göstermeniz lazım. Siz hiç kimseye mecbur değilsiniz. Sizin oylarınız hiç kimsenin çantasında keklik değil. Ama bunu göstermezseniz böyle düşünmeye devam edecekler, bundan emin olunuz.” şeklinde konuştu.

Yapıcıoğlu Dicle'de halka hitap etti

Eğil programının ardında Dicle ilçesine geçen Yapıcıoğlu, HÜDA PAR Dicle ilçe Başkanı Ercan Alpaslan ve Dicle`deki partililerle esnaf ziyaretinde bulundu.

Birilerinin toplumsal yozlaşmayı program dahilinde yürüttüğünü belirten Yapıcıoğlu, “Bizi biz yapan, bizi ayakta tutan bütün değerlerimizi yıkmak için hazırlık yapıyorlar. Evet, Cumhuriyet tarihi boyunca özellikle Şeyh Said hazretlerinin kıyamından sonra bu bölge çok acılar yaşadı. Bu bölge çok katliamlar gördü. Bunu inkâr etmek de, bunun sorumlusunun bizim inancımız ve değerlerimiz olduğunu düşünmek de aynı derecede yanlıştır, aynı derecede zararlıdır. Bizim sulh ve sükûnet içerisinde sorunlarımızı konuşarak çözmekten başka bir yolumuz yoktur. Bütün halkın aynı şekilde düşünmesi mümkün değildir bunu anlamamız gerekir. Fikirlerimiz farklı olabilir, takip ettiğimiz yol ve yöntemler farklı olabilir. Biz farklı fikirdeki birini ikna edersek o bizim yanımıza gelir bizimle beraber yürür. O bizi ikna ederse biz yanlış gittiğimizi düşünürsek buna kanaat getirirsek biz gider ona destek olur onunla beraber yol gideriz. Hiç birimiz bir diğerini ikna edemezse herkes kendi yolunu takip eder ama sulh ve sükûnet içerisinde baskıyla, şantajla, şiddetle tehditle bir insana zorla bir şey kabul ettirmeye çalışmak belki o insana yapılabilecek en büyük hakaretlerden bir tanesidir.” ifadelerini kullandı.

Yapıcıoğlu, Eğil ve Dicle`deki yoğun programın ardından ilçeden ayrıldı.  (İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir