• DOLAR 32.325
  • EURO 35.109
  • ALTIN 2301.715
  • ...
Bağımsız aday Yavuz`dan STK`lara ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR`ın desteklediği Şanlıurfa bağımsız milletvekili adayı Mehmet Yavuz, seçim çalışmalarını sürdürüyor. Yavuz, bu kapsamda Siverek ve Ceylanpınar`da faaliyetlerini sürdüren sivil toplum kuruluşlarını ziyaret etti. Burada siyasi arenaya çıkış gayelerini anlatan Yavuz, İslami bir muhalefet yapmak adına destek talep etti.

Yavuz ve beraberindeki heyet, ilk olarak Eğitim Bir-Sen Siverek Temsilciliğini ziyaret etti. Yavuz`u ve beraberindeki heyeti, Eğitim Bir Sen Siverek Temsilciliği Sekreteri Mustafa Karael karşıladı.

Burada toplanan sendika üyeleriyle bir süre sohbet eden Yavuz, iyiliği emreden ve kötülükten men eden bir anlayışla hareket eden bir İslami muhalefetin gerekli olduğunu, kendilerinin ise buna talip olduklarını belirtti.

Kürt meselesine de değinen Yavuz, “Kürt meselesi 90 yıl ve öncesi bir sistem sorunu iken maalesef güvenlikçi nedenlerle ya da seçimlere endeksli veya askere-polise kurşun sıkılmaması üzerinden okunuyor. Ama halkın insani ve İslami haklarına yönelik ise tek bir düzenleme yoktur. Düzenleme yapılan birçok İslami hak ise birtakım yönetmeliklerle geçiştirilmektedir. Yönetmelik iktidar erkinin iki dudağı arasındaki bir şeydir. İstediği zaman değiştirir. İşte biz bunu anlatmaya çalışıyoruz. Muhtemel bir iktidar değişikliğinde her şey biter.”

Yapılan ikramların ardından ziyaretleri için Yavuz`a teşekkür eden sendika üyeleri, Yavuz`a başarılar diledi.

Yavuz daha sonra Fırat Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği`ni (Fırat Der) ziyaret etti. Yavuz ve beraberindeki heyeti, Fırat Der Başkanı Murat Hanpolat karşıladı. Dernek üye ve gönüllüleriyle sohbet eden Yavuz, kendisini destekleyen HÜDA PAR`ın parti programı hakkında bilgiler aktardı.

Kendilerine yapılan ziyaretten memnuniyet duyduğunu söyleyen Hanpolat ise Müslüman insanların siyaset meydanında olmaları gerektiğini meclisin ve toplumun buna muhtaç olduğunu belirtti.

Siverek`te faaliyet gösteren Siverek İlim ve Kültür Derneği üyelerini de ziyaret eden Yavuz, samimi bir ortamda geçen ziyarette siyasete atılmalarının sebebini ve hedeflerini anlattı. Ziyaretten dolayı memnuniyetlerini dile getiren dernek üyeleri, Yavuz`a başarılar diledi.

Daha sonra Ceylanpınar ilçesine geçen Yavuz, burada Eğitim Bir-Sen Ceylanpınar Temsilciliğini ziyaret etti. Yavuz ve beraberindeki heyeti, Eğitim Bir-Sen Ceylanpınar Temsilcisi Mustafa Turan karşıladı. Yavuz, burada sendika üyeleriyle bir süre sohbet etti.

Yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Turan, HÜDA PAR`ın desteklediği dokuz bağımsız adayın yolunun açık olması temennisinde bulundu. Sendika olarak üyelerinin maddi ihtiyaçlarından ziyade manevi ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştıklarını ifade eden Turan, İslam`ı referans alan HÜDA PAR`ın ise bu vazifenin siyasi yönünü yapmaya çalıştığını söyledi.

Yapılan ikramların ardından Yavuz ve beraberindekiler ilçeden ayrıldı.  (İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir