• DOLAR 32.33
  • EURO 35.091
  • ALTIN 2299.224
  • ...
HDP halka baskıyı arttırdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van ve Ağrı`daki vatandaşlar oy baskısını anlattı: “İkna komisyonu adı altında evlere gelen HDP`liler halkı fişliyor. HDP`ye oy vermeyeceğini söyleyen vatandaşların isimlerinin yanına çarpı koyuyorlar.”

Doğu'nun incisi Van, seçime çok az bir zaman kala tedirgin. İşsizlikten yakınan Van halkının en büyük korkusu 'tehdit edilmek'. Sokaklarda kendi bayrakları dışında hiçbir bayrağa tahammül edemeyen HDP, diğer parti bayraklarını asılır asılmaz indiriyor.

Çözüm sürecini hayat memat meselesi olarak nitelendiren vatandaş, şehirde özgürce dolaşmak istiyor. 7 Haziran seçimleri öncesi şehir şehir dolaşarak vatandaşın nabzını tutan Yeni Şafak muhabirlerinin yeni durağı Ağrı ve Van oldu. Her seçim öncesi PKK'nın tehditleriyle mücadele etmeye çalışan halk bu dönem tehditlerin daha da arttığını belirtiyor.

FİŞLEME HEYETİ İŞ BAŞINDA

Van'da da HDP tarafından kurulan “ikna komisyonlarının” HDP'ye oy vermeyecek vatandaşları tek tek fişlediği ortaya çıktı. Vatandaşların evlerine isim listeleriyle giden bu komisyonlar, HDP'ye oy vermeyeceğini söyleyen vatandaşların isimlerinin yanına çarpı işareti atıyor. 28 Şubat'ta kurulan ikna odaların bir benzerini kuran HDP, bu komisyon adı altında fişleme faaliyetine hız verdi. Fişleme komisyonu 'Kararsızım' diyen vatandaşları ikna etmeye çalışıyor. Ağrı halkı siyaset konuşmaktan en çok da görüşlerini beyan etmekten korkuyor ancak Çözüm Süreci'nin başarı ile sonlanacağı kanaatini taşıyor.

İÇİNDE HDP OLMAYAN BİR VAN

7 Haziran seçimlerinin ardından nasıl bir Türkiye'de yaşamak istersiniz sorusuna Vanlı esnaf Sezgin Sezer, “İçinde HDP olmayan bir Van istiyorum” yanıtını veriyor. 6-7 Ekim olaylarını anımsatan Sezer, “Olaylar olmadan önce 24 çalışanım vardı. Sonrasında 2 ay çalışamadık. Urfa, Antep, Malatya gibi iller de Van gibi karışık ama oralarda iş yeri açıldığında insanlar çalışıyor. Burada iş merkezlerimiz boş, insanlar işsiz geziyor” diyor. Veysel Yıldız ise 'Sen Kürtsün' diye bir ayrım söz konusu değil. Buradan kalkıp Türkiye'nin en batısına da gidiyorum, kapılar sonuna kadar açık. Kürt sorunu diye bir şey yok. Bölücülük yapmaya çalışan dış güçlerin ülkemiz üzerinde farklı emelleri var” diye konuştu.

TEHDİT BİTSİN, ANALAR AĞLAMASIN

Halkın üzerindeki baskının kalkması gerektiğini söyleyen İzzettin Aksoy, “Barış ve kardeşlik istiyoruz. Çözüm süreci kanı durdurdu. Sonuna kadar devam etmesini istiyoruz” dedi. Göl kenarındaki marketinde satış yapan Mustafa Kuruağaç ise “Hepimiz biriz, kardeşiz bu ayrımcılık, bu baskı neden. Analar mı ağlasın” diyor.

DEMİRTAŞ'A SERT ELEŞTİRİ

Van'dan ayrılıp Siirt'e giderken yol kenarında bal ve ceviz satan Erol İsbalan, Demirtaş'ı Diyanet'i kapatacağız sözünü eleştiriyor: “Nasıl kapatıyor bilmem. Buradan şu anlaşılıyor ortalığı karıştırmak için. Diyanet kendini ispatlamış bir kurum. Bundan kendisine puan almak istiyor ama, kesinlikle prim çıkmaz” ifadesini kullandı.

HALK ZARAR GÖRMEKTEN KORKUYOR

“Halkımız gözünü açmasını, geçmişini hatırlamasını istiyoruz” diyen Seyat Seyhan, “Halkımız HDP tarafından işkenceye maruz bırakılıp, hükümet tarafından destek gördüğünü bilsin. Şehrimizde koruma altında gezmek istemiyoruz, tehdit altında olmak istemiyoruz. Gece yarısını halkımızın kapısı çalınıyor halk bundan çok tedirgin. Ben buna oy vermezsem tepki alacağım, zarar göreceğim diye düşünüyor, çünkü o şekilde korkutuluyor. Bunlara dersinin verilmesi gerekiyor” şeklinde konuşuyor.
 

HDP'liler Murdiye'de gazeteci darp edip makinesini gasp etti

Muradiye'de DBP ilçe eş başkanı Hicran Arpa gözetiminde HÜDA PAR'ın desteklediği bağımsız aday Mehdi Oğuz'un afişlerini sökerek kendi afişlerini asan HDP'liler olayı görüntülemek isteyen İlke Haber Ajansı muhabiri Cüneyt Hasar'ı darp edip makinesini gasp etti.

DBP İlçe eş başkanı Hicran Arpa'nın babası olduğu belirtilen Mustafa Arpa'nın keserli saldırısına uğrayan gazeteci Hasar, vücudunun çeşitli yerlerine aldığı darbelerle yaralandı. Hasar'ı darp eden saldırganlar görüntü aldığı fotoğraf makinesini de gasp etti.

Saldırı sırasında olay yerinde bulunan DBP ilçe eş başkanı Hicran Arpa'nın gasp edilen makinenin kendisine getirilmesini istemesi ise dikkat çekti.

Öte yandan Sevk edildiği hastanede tedavi edilen ve durumunun iyi olduğu Hasar'a darp raporu verildi.

Daha sonra ifade veren Hasar'ın bazılarını teşhis ettiği saldırganlardan şikayetçi olduğu öğrenildi.  

Kaynak : Yenişafak  (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir