• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Zeynep-Der`den  yıl sonu icazet merasimi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kocaeli de hayırlı faaliyetler yapmaya devam eden Zamanın Zeynebi Duyarlı Hanımlar Derneği (Zeynep-Der) yıl sonu icazet merasimi düzenledi.

İzmit Sabancı Kültür merkezinde gerçekleşen programa Zeynep-Der genel başkanı Sabiha Ateş Alpat`ın yanı sıra, Bursa Orhangazi'den IHH Hanım Kolları Başkanı ve ekibi, Pendikten Peygamber Sevdalıları hanım sorumluluları, İstanbul Akmerden hanım temsilcileri, ve bir çok derneğin hanım yetkilileri katıldı.

Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda Zeynep-Der genel başkanı Sabiha Ateş Alpat bir konuşma yaptı.

Konuşmasında Mü`min hanımın en mühim görevlerinden birisinin annelik olduğunu belirten Alpat, “Şu anda dünyanın geldiği bu uçurumun kenarından ancak takva ve vahiy bilinci ile büyütülmüş, sağlam nesiller sayesinde kurtulunabilir. İslam dini çocuğun,   önce tevhid bilinci ile büyütülmesi,  daha küçükken amel bilgisi verilmesi ve çocuk 7 yaşına gelince de verilen bilgilerin uygulamalı olarak gösterilerek, Hz. Ali'nin de dediği gibi 'Çocuğumuzu çağın şartlarına göre' eğitmemiz gerekir.” dedi.

 Konuşmanın ardından Zeynep-Der genç ekibinin seslendirdiği ezgiler, konukların hüzünlü anlar yaşamasına neden oldu.

Eğitimini tamamlayanlara  nasihat babında vasiyet okunduktan sonra 6 genç kız icazet aldı. Ayrıca mahalle ders gruplarımızda Zeynep-Der müfredatıyla eğitim alan hanımlar da belgelerini aldılar.

Program, genç kızların düzenlediği,  ‘Öğrendiği ilmi dünyanın menfaatlerine değişmeyen öğrenci`  adlı piyes  gösterimi ile son buldu.  (Enes Çetin- İLKHA )












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir