• DOLAR 32.6
  • EURO 34.837
  • ALTIN 2502.485
  • ...
Ağrı HÜDA PAR`dan Mısır`daki idam kararlarına tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hür Dava Partisi Ağrı İl Başkanlığı Mısır`da aralarında Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi`nin de bulunduğu 106 kişiye verilen idam kararına yaptığı yazılı basın açıklaması ile tepki gösterdi.

“Sakın Allah`ı zalimlerin yaptıklarından habersiz sanma. Ancak onların azabını, korkudan gözlerinin dışarı fırlayacağı bir güne erteliyor.” ayeti ile başlayan açıklamada, İslam ümmetinin dağınıklığının acı sonuçlar ortaya çıkardığı vurgulandı.

Basın açıklamasında, firavunların saltanatlarını devam ettirebilmesi için Müslümanları katlettiği hatırlatıldı. Açıklamada ayrıca dün Diyarbakır`da basın açıklaması yapmak isteyen STK`lara müdahale eden emniyet mensuplarına da tepki gösterildi.

Yapılan yazılı açıklama “ Şüphesiz ki İslam ümmetinin yıllardır içinde bulunduğu dağınıklık, içinde yaşadığımız bugünlerde yüreklerimizi dağlayan sonuçların ortaya çıkmasına sebep olmuştur.”  vurgusu yapıldı. Açıklamada,” Özellikle Ortadoğu coğrafyası olarak tabir edilen İslam coğrafyasında Müslümanların başlarına gelenler ve son olarak Mısır`ın seçilmiş Cumhurbaşkanının da içinde bulunduğu İhvan-ı Müslim`in üyelerine verilen idam cezalarının ümmetin dağınıklığı zalimleri ne kadar cesaretlendirdiğine şahit oluyoruz.” ifadelerine yer verildi.

Müslümanların kanının sürekli olarak akıtıldığı hatırlatılan açıklama şöyle devam etti: “Tarihin sayfalarına baktığımızda firavunlar batıl davaları ve saltanatlarının devamı için Müslümanları kadın, erkek, çoluk çocuk demeden nasıl şehit ettiklerinin örnekleriyle doludur. Firavunların Müslümanlara karşı acımasızlığı tarih boyunca devam etmiştir. Müslüman olan sihirbazların ellerini ve ayaklarını çaprazlama kesmekle tehdit eden geçmiş firavunların işini şimdi ise zamane firavunları dünyanın çeşitli yerlerinde devralmış.”

Müslümanların meşru bir şekilde halkın oylarıyla iktidara gelseler de bunun zalimler için bir anlam ifade etmediği belirtilen açıklamada, “Son olarak meşru bir şekilde iktidara gelen İhvan`ı Müslim`in üyelerini ve Mısır`ın meşru Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi`yi idam etmeye yeltenmektedirler. Onlar için Müslümanların bir hakkı varsa ancak kendilerine köleliktir. Müslümanların kendini yönetme hakkı yoktur. Günümüzde Müslümanlara yutturulmak istenen demokrasiyi kendi saltanatlarını tahkim etmek için kullanmaktadırlar. Müslümanlar meşru bir şekilde halkın oylarıyla iktidara gelseler de bu zalimler için bir anlam ifade etmemektedir. Zalimler için önemli olan kendi batıl saltanatlarını halkı ezerek sürdürmektir.” denildi.

Açıklama, “Biz buradan zalim Sisi`ye ve ona destek olan batı dünyasına Allah`ın Kasas süresindeki ayeti ile sesleniyoruz: ‘Biz istiyorduk ki, yeryüzünde zaif bırakılmış kimselere/ mustazaflara iyilik edelim, onları varisler kılalım. Onları yeryüzünde iktidara getirelim. Firavun`a, Haman`a ve onların ordularına onlardan sakındıkları şeyi gösterelim. (Kasas: 5–6) .” ayeti ile devem etti.

Mısır Cumhurbaşkanı`nın Muhammed Mursi olduğunun altı çizilen açıklamada, “Evet, firavun ve avenesi nasıl kızıl denizde boğulduysalar çağdaş firavunlar ve aveneleri de Allah`ın gazabından kaçamayacaklardır. Mısır`ın meşru Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi`dir. Ümmetin, bütün ihtilafları bir kenara bırakarak ümmet için önemli olan bütün meseleler gibi bu konuda da sesini yükseltmesi gerekir. Biz birbirimize sahip çıkmasak dünyanın çeşitli yerlerinde zulümler görmeye devam edeceğiz. Bilelim ki zalim ve emperyalist güçlerin en büyük korkusu ümmetin vahdetidir. Onun için Mısırdaki Müslüman kardeşlerimiz için sesimizi yükseltmeliyiz.” denildi.

Dün Diyarbakır`da polisin gazlı müdahalesinin de kınandığı basın açıklaması, “Son olarak Ülkenin Cumhurbaşkanı ve Başbakanı meydanlarda Sisi'ye tepki verirken Cuma günü Diyarbakır'da Müslüman halkımız,  Sisi zalimini protesto etmek istemiş fakat Diyarbakır polisinin anlaşılmaz bir şekilde Müslüman halka silah doğrultmuştur ve gazlı, coplu müdahalede bulunmuştur. Bizler bu engeli manidar buluyor ve esefle kınıyoruz.” ifadeleri ile son buldu. (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir