• DOLAR 32.548
  • EURO 34.926
  • ALTIN 2427.683
  • ...
Bilgi yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adıyaman’ın Kâhta ilçesinde, Kâhta Eğitim Çevre ve Spor Kulübü Derneği (KAHÇEV) tarafından organize edilen programda 29 Mart 2015 tarihinde Yolculuk ’un “İdeal İnsan Son Peygamber’in Hayatı’ adlı bilgi yarışmasında dereceye giren yarışmacılara ödülleri verildi.

Emrah Kul’un okuduğu Kur’an-ı Kerim ile başlayan programın açılış konuşmasını Muhittin Kucak yaptı. Açılış konuşmasının ardından katılımcılara Zinde Gençlik, Spor ve İzcilik Kulübü’nü anlatan bir film izletildi.

Programda bir konuşma yapan Adıyaman Üniversite İslami Bilimler Fakültesi Dekanı Hacı Duran, Hud Suresindeki ‘Emrolunduğun gibi dosdoğru ol’ ayetinin Resulullah’ın saçını ağarttığını belirterek “O’nun çevresinde bulunan hiç kimse O’nun sadakatinden şüphe etmiyordu. Buna rağmen O, ben sadık bir insan değil miyim diye endişe ediyordu, kaygı duyuyordu.” dedi.

Duran, “Hani bazen biz haktan, hakikatten yanayız, biz doğru yolun yolcularıyız, diye slogan atarız. Kendimizden çok emin oluruz. Eğer Resulullah’ı örnek alıyorsak haklı olduğumuzdan hiçbir zaman emin olmamalıyız.” ifadelerini kullandı.

“İnsanların her zaman şefkate ihtiyacı vardır.”

İnsanların, çocuklarının kendilerinden yardım istediğinde başından salmak için onlara biraz para verdiğini belirten Duran, “Hâlbuki insanların paraya değil, mala değil, mülke değil her zaman en çok şefkate, merhamete ihtiyacı var. En çok kendisini anlayacak insanlara ihtiyacı var. Bundan dolayı Resulullah, bir âmâ da olsa, bir yoksul da olsa hepsini sabırla dinlerdi. Dinlediği o insanlara davranışlarında gösterirdi.” şeklinde konuştu.

Daha sonra okunan duygu dolu şiirler ve ilahilerin ardından program, yarışmacıların duygularını anlattığı kısa bir film ile devam etti.

Son olarak dereceye giren öğrencilere isimleri okunup sahneye davet edilerek hediyeleri verildi.   (Mehmet Eren-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir